“Ми змінимо це на краще”: перша Леді звернулася з несподіваною заявою. Любить дітей

Оленою Зеленською було прийнято важливе рішення, що стосується одного з основних напрямів розвитку й здоров’я дітей.

Про це пише Рoliteka з посиланням на Instagram першої Леді України. Олена Зеленська виступила на Конгресі педіатрів України:

«Дякую організаторам XIV Конгресу педіатрів України за запрошення! Зараз один з найважливіших напрямів у здоров’ї – профілактика хвороб: це здоровий спосіб життя, фізична активність та правильне харчування. І саме на цих питаннях я хочу зосередити свою діяльність як дружина Президента».

Перша Леді прийняла важливе рішення у майбутньому змінити систему харчування у школах, з метою її удосконалення та розвитку:

«Я вже ініціювала проведення першого стратегічного круглого столу стосовно покращення харчування у школах. На ньому були присутні представники органів державної влади, експерти та активісти, і зараз в нас вже готовий попередній план дій. Я бачу, що кожен з учасників цього проекту дуже переймається за його майбутнє», – написала пані Зеленська.

Дружина президента повідомила, що, згідно з аналітичними даними. Наразі майже половині учнів у школах не подобається їжа у вітчизняних їдальнях:

«Вони скаржаться на якість продуктів, нестачу овочів та фруктів тощо. Я певна, що разом із великою командою однодумців ми зможемо змінити цю ситуацію на краще».

Перша Леді також поцікавилася думкою українців у мережі:

«Розкажіть, що ви чи ваші діти хотіли б змінити у шкільних їдальнях та буфетах?», – додала вона.

Ідея здорового харчування для дітей серед батьків та пацієнтів має бути популяризована, вважає дружина президента. Також відомо, що Конгрес вже дав свої перші, нехай, і так би мовити, теоретичні, плоди: Юрій Антипкін, директор Інституту педіатрії, акушерства та гінекології, закликав розробити разом із дружиною Президента програму профілактичної підтримки дітей та реалізувати цей найближчим часом.

Читайте також  Телевізор впливає на дітей більше, ніж комп'ютер

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -