Вигнали- тепер “патякає”! Данилюк оскандалився гучною заявою: безвідповідально

Экс-голова РНБО Олександр Данилюк в інтерв’ю Радіо НВ розкритикував комунікацію української влади з суспільством щодо погодженням формули Штайнмайєра в Мінську.

«Тут величезна проблема — це комунікація. Те, як це було прокомуніковано з нашого боку, ну, це для таких серйозних питань, які стосуються безпеки країни, життя людей, це було безвідповідально», — заявив екс-голова РНБО.

За словами Данилюка, однозначною помилкою було те, що першими «комунікують росіяни, і ми їх намагаємося наздоганяти своїми меседжами».

Він також наголосив, що цю помилку необхідно швидко коригувати.

«Уявіть собі людей зараз на фронті, які дізнаються з російського медіа спочатку про те, що зараз буде впроваджена формула Штайнмайєра, буде відведення. Уявіть собі, що сидять вони, наприклад, в Золотому, де буде відведення.…Тобто з ними треба працювати, їм треба пояснювати не тільки чому це робиться, а ще і як це буде робитися», — сказав Данилюк.

Екс-голова РНБО зазначив, що люди на фронті дивляться на розведення сил інакше, тому що ризикують своїм життям.

“Це, може, з Києва виглядає відвести на один кілометр, а в них це означає, що „тут ми втратимо таку позицію“, „тут це означає, що тут є ризики, що нас можуть взяти в оточення“», — пояснив він.

За словами екс-голови РНБО, саме люди на фронті повинні довіряти рішенням влади.

«Зараз це буде непросто. Тому що дуже багато негативу вже вилилося. Але це треба робити. Такі питання треба дуже добре комунікувати, доводити до людей, чому», — підсумував Данилюк.

Також, Данилюк заявив, що був присутнім під час телефонної розмови Трампа та Зеленського.

“Можливо, я поділюся якимись подробицями. Але не зараз і, може, навіть ніколи. Я вважаю, що це буде непрофесійно. Це розмова двох глав держав. І точно я не маю права це коментувати. Має бути довіра у відносинах між керівниками. Зокрема, їх командами “, – зазначив Данилюк.

Читайте також  Син українського олігарха купив острів в Італії за 10 мільйонів

Він наголосив, що не коментуватиме телефонну розмову двох президентів.

“Навіть якщо зараз я не працюю в державній інституції, на “вільних хлібах” що називається, це абсолютно не означає, що я зараз буду розкривати те, що важливо для наших двосторонніх відносин між Україною та США. Я дуже багато інвестував в те, щоб у нас відновлювалися хороші відносини. Це я робив ще й коли був міністром. Я розумію важливість відносин з США, хороших відносин. І я буду намагатися робити все, щоб вони залишалися добрими”, – зазначив Данилюк.

За його словами, наразі у двосторонніх відносинах України і США “дуже непроста ситуація” і дуже просто на цьому “зіграти”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -