Закриття неба над Україною: НАТО знову повернеться до обговорення питання

Закриття неба над Україною: НАТО знову повернеться до обговорення питання

У НАТО повернуться до питання закриття неба над Україною. У Білому домі все ще побоюються

Стало відомо про те, що НАТО все ж розгляне питання про те, щоб впровадити заборонену для польотів зону над Україною. Переговори почнуться незабаром.

Віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко зазначив, що народні депутати підтримують введення миротворців в Україну, і почали вимагати негайно впровадити безпольотну зону над територією України. Станеться це чи ні – поки що ніхто не знає.

У НАТО спочатку заявили про те, що цього не відбудеться, однак, тепер зазначають, що обговорять це питання.

Переговори з цього приводу почнуться вже в п’ятницю, 4 березня, як повідомляють західні видання, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса.

“Міністр закордонних справ Іспанії заявив, що НАТО буде обговорювати можливе введення забороненої для польотів зони над Україною. Обговорення має відбутися в п’ятницю під час саміту військового альянсу під керівництвом США” – йдеться в повідомленні під постом.

Крім того, створена петиція зібрала необхідну кількість підписів, а це понад мільйон осіб.

У Білому домі побоюються, що впровадження безпольотної зони може стати причиною Третьої світової війни.

“Тому що введення безпольотної зони вимагає дій. Вимагає, щоб ми збивали російські літаки, і це можливо стане причиною війни з Росією. А саме цього кроку ми хочемо уникнути ” – зазначає речник Білого дому Джен Псакі.

Читайте також  Будапешт змінив думку і дозволив розміщення сил НАТО в Угорщині

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело