Розкрито велику схему ввезення “євроблях”: сотні автобусів, легковиків та фур

1 жовтня СБУ провела півтора десятка обшуків на Житомирській митниці та її структурних підрозділах. В СБУ повідомляють, що їм вдалося розкрити небезпечну злочинну схему

Правоохоронці знайшли контору, яка займалася розмитненням автомобілів за заниженою ринковою ціною. Організатори зареєстрували в Рівному та Житомирі кілька ФОП та компаній-нерезидентів в офшорних зонах.

Правоохоронці розповіли, що: “Реквізити цих компаній ділки використовували під час імпорту автомобілів із держав Євросоюзу. При цьому за рахунок заниження вартості транспортних засобів та відповідно зменшення обов’язкових митних платежів до державного бюджету автівки “дешевшали” фактично вдвічі”.

Злочинці активно користувалися налагодженою корупційною схемою. Вони перевозили авто з Європи та в загальній сумі у них вийшло не розмитнити понад 400 транспортних засобів. Контора займалася пригоном авто абсолютно будь-яких габаритів: були автомобілі, автобуси, мікроавтобуси і навіть вантажівки. За словами правоохоронців, на цих незаконних поставках держбюджет країни втратив не менше, ніж 10 мільйонів гривень, які мали б надійти з розмитнення.

У цій справі Служба безпеки України провела обшуки службових приміщень митниці. Там правоохоронці знайшли реєстраційну та бухгалтерську документацію, записи, печатки та митні документ. А техніку, на якій ці документи друкували, співробітники спецслубжи вилучили.

“Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадових осіб митниці”, – зазначили правоохоронці.

 

Читайте також  Власники автівок на єврономерах платитимуть новий податок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -