Комаровський розповів, чим не можна лікувати нежить у дітей: “абсолютно не допомагає”

Відомий в Україні педіатр Євген Комаровський порадив батькам, що не можна вірити всьому, що пишуть в інтернеті про лікування нежиті у дітей

Як повідомляє Politeka, Євген Комаровський активно веде свою сторінку в Instagram, де дає поради для батьків та їх дітей.

Цього разу, доктор Комаровський розповів, чи можна вилікувати нежить дитині за допомогою популярних противірусних препаратів – оксолінової мазі та крапель з інтерфероном. Педіатр опублікував на своїй сторінці в Instagram відповідне відео, в якому відповів на запитання батьків.

Доктор Комаровський розповів, що не став би рекомендувати використовувати ці препарати для лікування дитячої нежиті.

View this post on Instagram

Вопрос: ⠀ Использование оксолина и интерферона – это 100% вылечит насморк? Или есть еще какие-то лекарства? ⠀ Ответ: ⠀ На самом деле и оксолиновая мазь и интерферон в нос относятся к противовирусным средствам с недоказанной эффективностью. То есть они могут быть использованы при вирусном насморке, при насморке вирусного происхождения, но еще раз подчеркиваю: с точки зрения современной доказательной медицины, использование и капель интерферона, и оксолиновой мази относятся к методам лечения с недоказанной эффективностью. Поэтому, это не то, что я готов рекомендовать. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #интерферон #оксолиноваямазь #насморкЕОК

A post shared by Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy) on

Педіатр наполягає на тому, що з точки зору сучасної доказової медицини, використання крапель інтерферону і оксолінової мазі відносяться до методів лікування з недоведеною ефективністю.

Тим не менш педіатр вважає, що ці препарати можна використовувати при нежиті вірусного походження. Але Комаровський все ж не вірить у їх чарівну дію.

«Але ще раз підкреслюю: з точки зору сучасної доказової медицини, використання крапель інтерферону, і оксолінової мазі відносяться до методів лікування з недоведеною ефективністю. Тому, це не те, що я готовий рекомендувати», – підсумував Євген Комаровський.

Також раніше повідомлялося, що доктор Комаровський повідомив про бактеріальної інфекції, що вражає людей будь-якого віку.

Хвороба вважається найнебезпечнішою в своєму роді і особливо часто атакує немовлят. Про це Євген Комаровський докладно розповів в новому ролику на YouTube.

Йдеться про пневмококову інфекціяю. Її викликають бактерії Streptococcus pneumoniae, які вчені відкрили в 1881 році. Вони мають круглу форму – “кульки”. Врятувати людство від цієї зарази змогли лише антибіотики.

Як зазначає доктор Комаровський, пневмококової інфекція досі є “реальною загрозою для людей будь-якого віку, а найбільшу небезпеку вона представляє для дітей від 6 до 11 місяців”. А також для пацієнтів після 65 років.

Читайте також  Комаровський попередив про нову дитячу "забаву" - сніффінг: в Україні одна дитина вже померла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -