Цю вeчiрню peзoнaнcнy нoвuнy вжe тpaнcлюють вcі 3Мl: З Зeлeнcькuм в CШA cтaлocя нaйгiршe

Вельми несподівані новини прийшли з-за океану в зв’язку з поїздкою в США Володимира Зеленського

Як відомо в Нью-Йорку, США проходить сесія Генеральної асамблеї ООН. Відомо і те, що український лідер Володимир Зеленський зараз перебуває в Штатах в рамках робочого візиту, більш того – він планував мова про Україну в якості виступу на вищезгаданій сесії. Але, сталося найгірше щодо планів української делегації.

«Президент України Володимир Зеленський не включений в список світових лідерів, які виступають на Генеральній асамблеї ООН», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що сьогодні, 24 вересня з 16:00 до 21:45 за київським часом будуть виступати наступні країни і їх представники – серед виступаючих України немає:

Бразилія

США

Єгипет

Туреччина

Нігерія

Мальдіви

Катар

Швейцарія

Хорватія

Болівія

Йорданія

Республіка Корея (Південна Корея)

Буркіна-Фасо

Франція

Чилі

Боснія і Герцеговина

Чергова серія виступів розпочнеться сьогодні о 22:00 за Києвом і завершиться о 4 ранку 25 вересня:

Ангола

Португалія

Руанда

Фінляндія

Монако

Нігерія

Нідерланди

Аргентина

Латвія

Словаччина

Казахстан

Польща

Конго

Ліхтенштейн

Перу

Сенегал

Італія,

Іспанія,

Нова Зеландія

Японія,

Великобританія,

Марокко.

Такий поворот став великою несподіванкою для України, швидше за все, Володимир Зеленський виступити зможе, але тільки в ході так званих загальних дебатів – на ряду з лідерами країн там беруть слово вчені, журналісти, громадські організації та їх представники.

Раніше повідомлялося про те, що українська делегація ретельно готувалася до візиту в США і з цією поїздкою пов’язували чимало політичних надій:

“Веземо виступ”, – повідомляв раніше представник президента України Андрій Єрмак. Ряд міжнародних зустрічей чекають президенту України і потужне звернення планувалося заздалегідь, тезисно, український лідер, перш за все, хотів сказати світової громадськості про основні напрями розвитку країни:

Читайте також  Сильні зливи з грозами та подекуди спека: яких сюрпризів очікувати від погоди вже завтра

«Ми веземо виступ. Президент виступатиме на Генеральній Асамблеї, де він буде нести світу меседжі щодо місця України в світовому співтоваристві, про нашу позицію, як ми збираємося розвиватися, боротися з корупцією, що буде з нашою внутрішньою політикою», – йдеться в повідомленні, опублікованому в понеділок, 23 вересня.

Зустріч же з президентом США Дональдом Трампом Володимира Зеленського носить неофіційний характер, заявив Андрій Єрмак:

«Це не офіційний візит. Президент Зеленський їде на Генеральну Асамблею ООН в Нью-Йорк. Це – поїздка на Генеральну Асамблею, де запланована зустріч з Трампом – перше знайомство і хороша можливість сформувати «дорожню карту» вже на офіційний візит. Поки є кілька ключових моментів. По-перше, вони повинні познайомитися», – додав він.

Склад української делегації:

– міністр закордонних справ Вадим Пристайко (глава делегації);

– постійний представник України при ООН Володимир Єльченко;

– заступник голови Офісу президента Ігор Жовква;

– заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця;

– міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда;

– нардеп від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко (за згодою).

Більш того, в мережі з’явилася інформація про «вигідному» пропозиції Володимира Зеленського Трампу. Про це пише український мільйонер Олександр Онищенко:

«Є достовірна інформація про те, що Володимир Зеленський буде просити Дональда Трампа приєднатися до Нормандського формату». Онищенко в своєму повідомленні зазначив, що з огляду на факт того, що Дональду трам найближчим часом «потрібна перемога на зовнішньополітичний арені» – Україна опинилася в дуже вигідному положенні, точніше – країни виявилися в взаємовигідному положенні:

«Це лягає в логіку мирного врегулювання ситуації на Донбасі на умовах Києва, де Дональд Трамп буде переможцем-миротворцем», – пише Онищенко.

Читайте також  “Путін підтримав”: Зеленський поспілкувався телефоном з очільником РФ, деталі

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -