Прощавай ЦВК? Зеленський наважився на рішучий крок. Все зміниться

Підставою для звільнення членів Центральної виборчої комісії є бездіяльність комісії під час виборчої кампанії до Верховної Ради.

Про це повідомив перший заступник голови фракції Слуга народу Олександр Корнієнко.

«Ми ще не вивчали документ … Наскільки у мене є інформація, звичайно, це ті факти бездіяльності ЦВК, які визначені останніми судовими рішеннями», — сказав Корнієнко.

За його словами, суди винесли «дуже багато» рішень про неправомірність низки рішень ЦВК під час парламентської кампанії.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень ЦВК.

У поданні зазначено, що комісія «неодноразово проявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість». На доказ цього він наводить рішення ЦВК про відмову в реєстрації 28 кандидатів у народні депутати.

Зеленський також згадав позицію ЦВК по 169 округу в Харкові, де не реєстрували кандидатом «слугу народу» Олександра Куницького, який пізніше переміг Олександра Грановського.

Крім того, причиною для розпуску вказана позиція ЦВК по округу 198, де суд скасував реєстрацію народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.

Зеленський вважає «надзвичайно дивними і непослідовними» дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 198.

Читайте також  Мінестроне, шулики з маком і жодних сосисок: розповідаємо про основні зміни у шкільному харчуванні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -