Вночі Насірову можуть вручити нову підозру, – адвокати

Адвокати підозрюваного у розкраданні 2 млрд державних коштів та відстороненого від виконання обов’язків очільника Державної фіскальної служби України Романа Насірова припускають, що сьогодні після 23.50 год, чиновнику можуть вручити нову підозру.

На цьому наголосив один з його захисників Олександр Лисак, передає УНІАН.
«У разі, якщо сьогодні суд не відбудеться, а о 23.52 спливає час його затримання, ми не виключаємо того, що буде нове затримання і підозра», – зазначив адвокат.

Водночас, він додав, що швидше за все сьогодні суд не розгляне відвід слідчого судді, який був заявлений зранку захистом Насірова.

«Я думаю, що офіційна позиція суду буде про те, що сьогодні автоматично зробити розподіл не можливо», – наголосив Лисак
Разом з тим, адвокат додав, що по завершенню 72 годин затримання Насірова з нього повинні зняти варту і дати можливість вільного пересування. Водночас, на запитання щодо того, куди переміщатиметься Насіров після закінчення терміну затримання, адвокат відповів: «Я вважаю, що він повинен перебувати в лікувальній установі, оскільки він є стаціонарно хворий і не виписаний з лікарні».

Між тим, заяву адвокатів Насірова про відвід судді буде розглянуто в понеділок. Про це журналістам повідомила прес-секретар Солом’янського районного суду Яна Квітченко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«У нас є рішення зборів суддів, яким ми встановили, що чергування у нас виключно в суботу. Ми не маємо права наразі, для того, щоб суддя Бобровник почав розглядати по суті клопотання, треба, щоб розглянули заяву про відвід. Для того, щоб розглянули заяву про відвід, потрібно визначити суддю, який уповноважений розглядати цю заяву про відвід. У нашому випадку, оскільки рішенням суддів було прийнято рішення, що чергування відбувається виключно в суботу, в неділю у нас немає можливості, не те, що немає можливості, є рішення, яке ми не маємо права порушувати. У зв’язку з цим заява про відвід слідчого судді Бобровника буде передана завтра в канцелярію суду і розподілена на підставі положення про автоматизовану систему обороту суду», – сказала вона.

Читайте також  Німецькій парі, що продавала сина педофілам, дали 12 років

Як відомо, суд з обрання Насірову запобіжного заходу оголосив перерву в зв’язку з клопотанням адвокатів звинуваченого про відвід судді. Протягом засідання адвокати вимагали перенести розгляд справи до стабілізації стану здоров’я Насірова, але суд відхилив це клопотання.

Раніше повідомлялося, що главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн. Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках «газової справи» безпідставно надавав ряду підприємств можливість податкових зобов’язань на виплат.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -