”Терпіти не можу зрадофілів”: Луценко розповів про свій внесок в процес обміну полонених

Колишній Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що саме він організовував юридичний супровід при двох останніх обмінах українських полонених: 74 наших на 306 в грудні 2017 року і 35 наших на 35 у суботу, 7 вересня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook після того, як українські політв’язні повернулися додому.

“Пишу це не для піару – мовляв, і я щось зробив. Ні. Просто і при Президентові Порошенку, і при новому Президентові Зеленському терпіти не можу зрадофілів, які теж радіють, але…”, – зазначив Луценко.

За його словами, обмін наших полонених і в’язнів Кремля – це завжди не тільки напруження прокурорської і судової системи, коли в найкоротші терміни вдавалося отримати визнання вини і вирок терористам або ж змінити запобіжний захід, але і максимальне моральне напруження.

“Як видати Гаджиєва, який вбив 7 наших і 8 поранив? Чи Прасолову, яка підірвала офіцера СБУ. Або як віддати підозрюваного Нідерландами в організації збиття МН17 Цемаха?… Для всіх, хто шепоче чи кричить про зраду хочу сказати: українська сторона відклала обмін і зробила (вже після моєї відставки) все можливе в ситуації, яка склалася. Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції. Судити його голландці зможуть так само, як з березня 2020 судитимуть перших 4 підозрюваних – заочно”, – розповів Луценко.

Юрій Луценко додав, що за його каденцію правоохоронці і суди забезпечили 1200 вироків за тероризм, і ще 1100 – на етапі слідства.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко після обміну 35 полонених українців заявив, що також причетний до звільнення тисяч наших співвітчизників.

Читайте також  Абонплатою за газ українська влада нараховуватиме Фірташу 15 млрд грн на рік

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -