Українцям підвищать пенсійний вік: що потрібно знати

Кабінет міністрів України готує проект, згідно з яким пенсійний вік в Україні буде щорічно підвищуватися. Саме за рахунок цього планується скоротити дефіцит коштів на рахунках ПФУ, а пенсіонерам забезпечать щорічну індексацію пенсій. Стартом реалізації даного проекту в 2018 році стала пенсійна реформа, згідно з якою роль пенсійного стажу була різко підвищена. Про це повідомив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк з посиланням на урядовий проект.

За словами експерта, прийняття останніх змін у нарахуванні пенсій передбачає, що кількість нових пенсіонерів в країні буде знижуватися з кожним роком. Можливості Пенсійного фонду за індексацією будуть збільшуватися за рахунок фізичного зменшення кількості пенсіонерів. Кількість одержувачів пенсій буде зменшуватися, відповідно, можливості індексації пенсій по цій формулі, будуть мати місце.

У Пенсійному фонді уточнили, що з 1 січня 2019 року в Україні було збільшено мінімальний стаж роботи для набуття права виходу на пенсію. Тепер для осіб, що бажають вийти на пенсію в 63 роки, необхідний стаж становить від 16 до 26 років, а ті, хто мінімум 15 років платив ЄСВ, можуть розраховувати на вихід на пенсію в 65 років. Представники ПФУ зазначили, що якщо 15 років страхового стажу в українця немає, то він не зможе розраховувати на отримання пенсії. В такому випадку, він буде отримувати соціальну допомогу від уряду.

Читайте також  Кабмін перегляне питання маскового режиму: що планують змінити

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -