МОН визначило, як оцінювати другокласників НУШ

Міністерство освіти і науки затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання учнів 2-го класу Нової української школи.

Про це йдеться в наказі №1154 від 27 серпня, який “Новій українській школі” надали в Інституті модернізації змісту освіти.

“Навчальні досягнення учнів других класів підлягають формувальному і підсумковому (тематичному та завершальному) оцінюванню. Оцінювання результатів навчання учнів других класів здійснюється вербально“, – зазначено в рекомендаціях.

Критерії оцінювання встановлює вчитель із поступовим залученням учнів до цього процесу. Орієнтирами для визначення критеріїв є вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей учнів, визначених Держстандартом.

“Під час здійснення формувального оцінювання важливо не протиставляти дітей один одному. Стимулом розвитку має бути співвідношення роботи (відповіді, дії тощо) з тим, як дитина працювала раніше.

Доцільно акцентувати увагу лише на позитивній динаміці досягнень учнів, враховувати, що оцінюється не учень, а його робота“, – наголошено в рекомендаціях.

Вчитель може заповнювати індивідуальну картку навчального поступу учня, щоб зафіксувати прогрес:

Також учитель може робити оцінювальний аркуш для класу, щоб визначити рівень засвоєння матеріалу відповідно до навчальної програми:

Детально з рекомендаціями можна ознайомитись у документі нижче.

Завантажити наказ можна за цим посиланням.

Завантажити наказ можна за цим посиланням.

 

Читайте також  Батон за 35 грн? Українцям показали, як до кінця 2023 року зміняться ціни на хліб, гречку та рис

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -