“Українцям видадуть грошову допомогу, розміром у 100 000 грн”: хто та як може її отримати?

“Українцям видадуть грошову допомогу, розміром у 100 000 грн”: хто та як може її отримати?

Українці можуть отримати грошову допомогу у розмірі 100 тис. грн. Кошти передбачені однієї категорії громадян – це внутрішньо переміщені особи. Названо умови для призначення виплат.

Як інформує “Today.ua”, йдеться про мікрогрант, який виділяють на розвиток власного бізнесу. На нього можуть претендувати ВПО та сім’ї, які постраждали внаслідок повномасштабної війни, та які проживають у Тернополі.

Про фінансування для початку, розвитку чи поновлення підприємницької діяльності заявили у Тернопільській обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

У зазначеній програмі можуть взяти участь:

переселенці, які зареєструвалися у Тернопільській громаді; домогосподарства з місцевого населення, які постраждали від наслідків війни (ветерани війни разом із членами своїх сімей).

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, заохочення передбачено для 60 найкращих бізнес-ідей. На реалізацію кожної з них буде виділено до 100 тис. грн. У відомстві уточнили, що претендувати на грошову підтримку можуть такі галузі як торгівля, виробництво, сільське господарство та послуги.

Як подати заявку на отримання виплати

Заявки на конкурс приймаються після попередньої реєстрації – до 15 квітня. Потрібно завантажити зразок анкети учасника програми та шаблон бізнес-плану. Потім потрібно заповнити анкету в надрукованому вигляді та подати її разом з пакетом документів (потрібні оригінали та копії).

Читайте також  В Україні автоматично припинятимуть виплату пенсії. Що це означає і кого стосується в першу чергу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело