У боєприпаси вдарила блискавка: у Росії пролунали нові вибухи на арсеналі зі зброєю, є постраждалі (фото, відео)

У Росії під Ачинськом у п’ятницю, 9 серпня, відбулися нові вибухи. Попередньо, мінімум 10 людей постраждали.

Про це пише Оbozrevatel з посиланням на росЗМІ.

20:30 – У прес-службі Центрального військового округу уточнили, що на військовому складі під Ачинськом сталася нова пожежа і вибух через влучання блискавки в стелаж із боєприпасами. Причиною цього стало порушення блискавкозахисту в результаті НП 5 серпня.

Поранені перебувають у стані середнього ступеня тяжкості. Всі постраждалі отримали баротравми та осколкові поранення.

У той же час в екстрених службах Красноярського краю “РИА Новости” заявили: “У п’ятистах метрах на північ від населеного пункту Кам’янка під час руху господарського поїзда стався спалах із подальшою ударною хвилею і пошкодженням стекол у складі на перегоні Улуй – Ачинськ”.

У результаті вибуху пошкоджено залізничне полотно, виявлено артилерійський снаряд, додав представник екстрених служб.

19:10 – Влада Ачинського району Красноярського краю ввела режим НС регіонального рівня.

18:40 – “Інтерфакс” повідомив, що, за новими даними, під час робіт із розмінування зруйнованого складу боєприпасів під красноярською Кам’янкою трапився підрив снаряда.

“До п’яти раніше доставлених у лікарню [постраждалих] привезли ще трьох. Це цивільні, у всіх легкі травми, вони будуть лікуватися амбулаторно”, – цитує видання представника центральної районної лікарні.

18:35 – З Ачинська продовжують вивозити жителів. Влада виділила для цього 11 автобусів.

18:33 – Через НП два пасажирські потяги, в яких перебували близько 800 осіб, направили в об’їзд місця вибуху боєприпасу.

18:30 – Telegram-канал LIFE SHOT припустив, що військові можуть бути самі винні в нових вибухах на складах під Красноярськом.

“Під час перших вибухів на території військової частини здетонували світлові снаряди з фосфором, а залишки цієї речовини були розсипані буквально всюди. Над палаючими складами пролетів ІЛ-76, скинув воду, курс хімії за 8-й клас (фосфор + вода = вогонь) і все навколо охопило полум’я. Самі військові зараз висувають версію, що в боєприпаси могла потрапити блискавка“, – йдеться в повідомленні.

Читайте також  “Клуби густого диму здійнялись над містом”: У Франції горить собор Паризької Богоматері

18:00 – Місцева влада уточнила, що при проведенні робіт із ліквідації наслідків НП у Кам’янці трапився підрив снаряду. Вибух зачепив службовців і пошкодив автомобіль.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -