Взялися за Парубія, відкрито кримінальну справу: за що спікеру Ради загрожує термін

Проти спікера Верховної Ради Андрій Парубія завели кримінальну справу про держзраду

Ïðåäñåäàòåëü ÂÐ Óêðàèíû Àíäðåé Ïàðóáèé è ïðåçèäåíò Óêðàèíû Ïåòð Ïîðîøåíêî âî âðåìÿ çàñåäàíèÿ Âåðõîâíîé Ðàäû Óêðàèíû, â Êèåâå, 2 èþíÿ 2016 ã. Ôîòî Ïàëèí÷àê Ìèõàèë / POOL / ÓÍÈÀÍпікер ВР

Про це повідомляє видання Главред.

Про це заявив екс-заступник глави адміністрації Віктора Януковича, який нещодавно повернувся в Україну юрист Андрій Портнов.

У телеграм-каналі правозахисник повідомив, що виробництво веде Державне бюро розслідувань.

Портнов стверджує, що Парубій протягом трьох років не підписував закон про кримінальну відповідальність за мародерство і корупцію в армії.

За словами юриста, правопорушення спікера парламенту можна трактувати як держзраду і перевищення повноважень. Рішення прийме слідство і суд.

Нагадаємо, декілька днів тому, п’ятого президента України Петра Порошенка покликали на допит у Державне бюро розслідувань. Однак подробиці справи не повідомляються.

Дані про допит ДБР підтвердило джерело виданню Еспресо.TV. Раніше поплічник Януковича Андрій Портнов, який повернувся в Україну 19 травня, у своєму Telegram заявив, ніби допит Порошенка пов’язаний із «відмиванням доходів та легалізацією в офшорах акцій заводу Кузня на Рибальському».

Зазначимо, що колишній заступник глави Адміністрації Януковича Портнов подав низку позовів проти Порошенка. Він звинуватив екс-президента у державній зраді у зв’язку з подіями 25 листопада 2018, коли українські кораблі були захоплені РФ при спробі проходу через Керченську протоку, і несплаті податків заводом президента «Кузня на Рибальському».

У Порошенка зазначили, що заяви Портнова носять характер юридичного тролінгу, спрямованого на підрив репутації. Захист екс-президента подав до суду про захист його честі та гідності.

Пізніше суд дозволив ДБР вилучити документи у Міжнародному інвестиційному банку у справі проти екс-президента Петра Порошенка. Також слідчі Державного бюро розслідувань підготували клопотання на арешт всього рухомого і нерухомого майна та акцій заводу «Кузня на Рибальському», який раніше належав Порошенку і його бізнес-партнеру, нардепу від БПП Ігорю Кононенку.

Читайте також  Парубій підписав постанову про вибори президента 31 березня 2019 року

Окрім того, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка почала розслідувати можливу причетність Порошенка до корупції «Центренерго», має намір викликати його на допит.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -