Україна оголосила бойкот ПАРЄ через Росію і екстрено звернулася до Зеленського

Під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) українська делегація на знак протесту проти поблажок для Росії покинула зал засідань.

Як повідомив нардеп Борислав Береза на своїй сторінці у Facebook, такий крок Україна зробила після оскарження повноважень російської делегації у складі ПАРЄ. Він зазначив, що нині повноваження РФ у ПАРЄ поставлені під сумніви.

“Президент ПАРЄ визнала, що повноваження російської делегації оскаржені обґрунтовано і на росіян можуть бути накладені санкції. Тепер це питання передане до профільних комітетів. Ми запустили процес накладення можливих санкцій і чекаємо рішення комітетів. Так само ми заперечили можливість призначення Слуцького на позицію віцепрезидента ПАРЄ, як персону, на яку накладено санкції ЄС за злочини проти України. І ПАРЄ найближчим часом зобов’язана ухвалити рішення”, — йдеться в повідомленні.

При цьому нардеп Леонід Ємець на своїй сторінці в Facebook розкрив деталі рішення української делегації:

Припинити участь в роботі сесії Парламентської Асамблеї, крім питань позбавлення повноважень російської делегації.

Делегація звертається до Верховної Ради України з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в роботі ПАРЄ.

Делегація звертається до президента і МЗС щодо визначення подальшої участі України в органах Ради Європи.

“Делегація не може і не має права приймати рішення про участь України в ПАРЄ, це буде робити український парламент. Зараз ми призупинили участь у цій сесії Асамблеї до моменту прийняття рішення Україною. Позиція Ради Європи і окремих країн потребує формулювання чіткої поведінки усіх представників України. Це питання має бути вирішено на рівні парламенту, уряду і президента. Росія поставила вимоги щодо свого повернення, Україна теж має поставити свої вимоги”, – написав він.

Читайте також  Людей розчавило автобусом. Опубліковані фото з місця ДТП у РФ, де загинули 19 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -