Зеленський підготував українцям масштабну реформу: “обиратиме народ”

Команда новообраного президента Володимира Зеленського вирішила ввести в Україні “пряму демократію”

Переможець президентських виборів пропонує провести масштабну реформу влади в Україні. Він бажає, щоб важливі питання в країні вирішував безпосередньо народ. Про це в ефірі телеканалу “112” розповів ідеолог партії “Слуги народу” Руслан Стефанчук.
“Система народовладдя, яку пропонуємо ми, це система, яка у всьому світі називається “пряма демократія”. Ми вивчали досвід Скандинавських країн, Швейцарії, Канади, США, і з кожного намагалися взяти ті речі, які дадуть можливість народу відчути реальний контроль і влада в цій державі”, – підкреслив Руслан Стефанчук.

Як підкреслив представник команди майбутнього гаранта, система буде включати в себе “справедливі і якісні” референдуми. Володимир Зеленський і його команда пропонують відродити забуту систему. Адже явище, що породило незалежну Україну, більше ніколи не застосовували за призначенням. З їх допомогою народні обранці зможуть адекватно реагувати на ініціативи українців.
Представник “Зе.Команди” додав, що Володимир Зеленський планує змінити роботу народних ініціатив. Адже петиції, які отримують по 25 тисяч підписів, на ділі не виконуються. Майбутній президент і його прихильники думають, як забезпечити обов’язкове реагування на ключові запити населення як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні.

Крім того, громадяни отримають право “народного вето”, що дозволяє відхилити рішення уряду або Верховної Ради. А також усунути політика від займаної посади:

“Коли у людини, народу, нації є можливість не тільки відкликати народного депутата, здійснити процедуру імпічменту президента, а й накласти вето на прийняті рішення, тобто система народного вето”, – пояснив Руслан Стефанчук.

Раніше новообраний президент Володимир Зеленський пообіцяв через п’ять років зробити в Україні хороші дороги. Він звернувся до учасників Автопробігу Єдності, подякував їм за масштабну підтримку, а також розповів про свої плани.
«Я вам обіцяю… Я не можу обіцяти, але я зроблю все, щоб в наступний раз, через п’ять років, ви нормально, в кайф приїхали до нас за нормальними дзеркальним дорогах», – додав Зеленський.

Читайте також  Команда Зеленського змусила Путіна зняти корону: "Буде мир, але на наших умовах"

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -