Україна почне модернізовувати МІГ-29 за участю іноземних компаній

Починаючи з 2020 року на базі Львівського Державного авіаційно-ремонтного заводу заплановано розпочати роботи з модернізації літаків марки МІГ за участі іноземних партнерів. Переговори щодо участі у модернізації іноземних компаній перебувають на фінальному етапі.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив про це під час перебування на підприємстві, зазначивши, що наразі визначаються пріоритети щодо проведення модернізації.

Остання модернізація літака МІГ-29 на Львівському авіаційно-ремонтному заводі – МУ2 була проведена за допомогою підприємств українського оборонно-промислового комплексу. У результаті цієї модернізації було вдосконалено можливості літака із нанесення високоточних ударів по наземних цілях.

На МІГ-29МУ2 можливе встановлення ракетно-бомбового озброєння з телевізійними головками наведення типу Х-29Т та КАБ-500КР. Також його обладнано системами VOR, ILS, DME – бортовою апаратурою, яка дасть змогу в автоматичному режимі здійснювати контроль за посадкою літака та виконувати польоти на міжнародних трасах.

Які саме іноземні партнери прийматимуть участь у модернізації літаків наразі не повідомляється.

У січні Укроборонпром підписав меморандум про співпрацю ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd., що вже має досвід з модернізації літаків МІГ-29. На початку 2000-х років вона брала участь у роботах з модернізації румунського парку цих винищувачів та разом з іншими компаніями представила MІG-29 Sniper, який здійснив перший політ 5 травня 2000 року.

Читайте також  Карантин в Україні діятиме за новими правилами

Шукайте деталі в групі Facebook


-