Elextra – перший кандидат на титул «Найкрасивіший автомобіль Женеви» (ФОТО)

Маленька швейцарська компанія Classic Factory представить 7 березня на домашньому автосалоні в Женеві електромобіль Elextra.


Про це повідомляє avtoblog.
Classic Factory організували двоє людей – данський бізнесмен Пол Сол і швейцарський дизайнер Роберт Палм. «При розробці вигляду Elextra я взяв за основу дизайн італійських спорткарів минулого – чисті лінії, клиноподібний кузов, ніяких зламів і виступаючих частин», – поділився своїми ідеями Палм.

Власне, про машину інформації поки небагато, але вже відомо, що вона оснащується двома електромоторами, має чотиридверний кузов, чотиримісний салон і буде повнопривідною. На підкорення першої сотні їй буде потрібно не більше 2,3 с.
При цьому розробники не позиціонують Elextra як «вбивцю» Tesla Model S, як це робить мало не кожен другий виробник електромобілів. Навпаки – Elextra буде ексклюзивним електромобілем, придбати який зможе далеко не кожен бажаючий.
Машина буде збиратися вручну на фабриці поблизу Штутгарта, причому планується випустити всього сто примірників Elextra.

Це означає, що ціна електромобіля може бути не просто високою, а дуже високою. Втім, до серійного виробництва поки ще далеко, так як Сол і Палм натякнули, що хотіли б залучити в свій проект інвесторів – у бізнесмена і дизайнера, судячи з усього, банально може не вистачити коштів для запуску машини в серію.

Читайте також  "Людям все одно": Оля Полякова стала на захист російської мови в Україні. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: