Щось починається: Туреччина оголосила військову операцію під носом у Путіна

Щось починається: Туреччина оголосила військову операцію під носом у Путіна

Початок військової операції заплановано на 26 травня. Вже вказані цілі. Чого тепер очікувати.

У світі починає з’являтися все більше гарячих точок. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що Збройні Сили країни готові почати військову операцію проти Сирії, щоб розширити зону безпеки на 30 км уздовж своєї прикордонної південної території.

Зазначається, що військова операція розпочнеться 26 травня. Пріоритетними цілями повинні стати райони, з яких здійснюються напади проти Туреччини.

“Після того, як турецька армія і розвідслужби проведуть підготовку, ці операції почнуться”, — зазначив турецький лідер.

Журналіст Рагип Сойлу уточнив, що розширення зони безпеки планується в Північній Сирії, яка не підконтрольна офіційній Анкарі, і де базуються загони Сил самооборони сирійських курдів.

За оцінками Сойлу, таким чином Туреччина може захопити більше територій в Сирії, але за це можуть послідувати санкції.

Коментуючи слова Ердогана, журналіст також зазначив, що пріоритетними цілями турецьких ЗС, зокрема, може бути регіон на північному заході, де розташоване місто Телль-Ріф’ат.

Тим часом, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російська влада терміново перекидає війська з Сирії в Україну.

“Москва здає позиції в регіоні, щоб підкинути трохи дров (які нічого не вирішують) в жерло війни в Україні. Все ж йде “за планом”, так? Що ж, план був чудовий. Надійний, як швейцарський годинник”, – написав Подоляк.

Читайте також  "Набрид": В Росії готується щось серйозне проти Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело