Дебати Порошенка і Зеленського – останні новини (ОНЛАЙН)

Кандидати в президенти Петро Порошенко та Володимир Зеленський погодилися провести дебати перед другим туром виборів. Факти ICTV зібрали найважливішу інформацію на даний момент.

Дебати пройдуть вдруге за час незалежності України. У законі про вибори встановлено дату – остання п’ятниця перед днем виборів, тобто 19 квітня.

Чинний президент Петро Порошенко заявив, що готовий взяти участь у дебатах із Володимиром Зеленським.

Зеленський закликав Порошенка провести дебати на стадіоні Олімпійський, той погодився.

Пізніше Порошенко закликав кандидата-суперника прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня.

В ефірі програми Свобода слова на ICTV він ще раз дав обіцянку, що прийде на дебати 14 і 19 квітня, аби країна могла свідомо обрати свого президента.

12 квітня. Глава НСТУ Зураб Аласанія заявив, що під час дебатів 19 квітня з 20.00 до 21.00 на НСТУ не передбачено включення через телеміст.

Проте після них о 21.20 почнеться програма, під час якої планують влаштувати дискусію з кандидатами у президенти. Саме під час неї й можливе включення через телеміст.

Центральна виборча комісія визначила черговість надання ефірного часу кандидатам у президенти Володимиру Зеленському та Петру Порошенку на каналі Суспільного телебачення та Суспільного радіо НСТУ для проведення передвиборної агітації.

Зеленському – з 20.00 до 20.30;
Порошенку – з 20.51 до 21.21.
11 квітня. У штабі Володимира Зеленського запропонували провести дебати у форматі телемосту.

Таку пропозицію висунули для того випадку, якщо Петро Порошенко прийде на Громадське телебачення, а Зеленський перебуватиме на НСК Олімпійський.

Дебатів між кандидатами у президенти України у вигляді телемосту в прямому ефірі UA: Суспільне не може бути.

Про це повідомив глава правління Національної суспільної телерадіокомпанії України НСТУ Зураб Аласанія.

Читайте також  Зеленський встав на коліна перед українцями, Порошенко обернувся спиною поцілувати прапор

Команди Володимира Зеленського та Петра Порошенка провели переговори на території НСК Олімпійський, але так і не досягли домовленості.

Так, у штабі Порошенка наполягають на проведенні “подвійних” дебатів – 14 квітня на Олімпійському, а 19-го квітня – в студії Суспільного телебачення.

Зі свого боку, в команді Зеленського висувають інші умови – одні дебати 19 квітня на стадіоні НСК Олімпійський.

В цей же день кандидати в президенти поговорили по телефону в прямому ефірі.

Дуже швидко розмова переросла в словесну перепалку між Зеленським і Порошенком.

10 квітня. Керівництву НСК Олімпійського надійшли запити щодо проведення дебатів від кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського.

Представники Порошенка наполягають на проведенні дебатів 14 і 19 квітня, а Зеленського – тільки 19 квітня.

При цьому у нинішнього президента заявили, що їхній кандидат прийде на НСК Олімпійський 14 квітня о 14.14.

До Києва прибули експерти Добровільної антидопінгової асоціації (VADA).

Вони закликали кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського з’явитися на НСК Олімпійський між 15.00 і 18.00 для того, щоб здати аналізи на вживання заборонених речовин.

Пізніше президент України Петро Порошенко прибув на НСК Олімпійський і здав аналізи представникам антидопінгової організації VADA. Зеленський здавати аналізи так і не з’явився.

9 квітня. У ЦВК заявили, що не збираються змінювати постанову щодо проведення дебатів між кандидатами у президенти саме у студії Суспільного телебачення.

Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук заявила, що наразі підстав для цього немає, адже відповідні звернення від кандидатів у президенти не надходили.

У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського заявили, що хочуть, аби дебати провели саме на стадіоні НСК Олімпійській і згодні заплатити половину від необхідної для цього суми.

Читайте також  "Слава Україні": російський вчений пішов з ефіру, звинувативши Москву у війні

Команда Зеленського також готова до зустрічі із командою Порошенка для того, аби обговорити проведення дебатів.

Голова НСТУ Зураб Аласанія заявив, що офіційні дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським будуть проведені в студії Суспільного мовника навіть у тому випадку, якщо жоден з кандидатів не захоче з’явитися на них.

Якщо ж на дебати прийде лише один кандидат, то весь час буде відведений йому.

Аласанія додав, що наразі між штабами кандидатів у президенти відсутній діалог щодо проведення дебатів перед другим туром виборів.

Глава фракції БПП заявив, що дебати на НСК Олімпійський можуть відбутися лише 14 квітня, а 19-го числа повинні бути офіційні дебати у студії Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ).

У команді Порошенка наполягають на зустрічі з Зеленським 14 квітня, адже вважають, що проводити дебати 19 квітня занадто пізно.

Спікер штабу Олег Медведєв пояснив, що на наступний день після 19-го – день тиші. За його словами, це не дасть журналістам можливість проаналізувати відповіді кандидатів, а виборцям – осмислити їх.

8 квітня Володимир Зеленський заявив, що його зустріч із Порошенком на НСК Олімпійський відбудеться 19 квітня.

Зі свого боку, Порошенко анонсував в ефірі українського телеканалу датою проведення дебатів 14 квітня. Дні, про які заявили кандидати, не сходяться.

В НСК Олімпійський заявили, що остаточну вартість проведення дебатів можна буде назвати лише після того, як будуть узгоджені усі аспекти події.

7 квітня Петро Порошенко заявив, що 14 квітня чекає на Володимира Зеленського на НСК Олімпійський для проведення дебатів. При цьому Порошенко зазначив, що запрошує і глядачів, і всі телеканали.

На дебати між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком на НСК Олімпійський попередньо доведеться витратити близько 1 мільйона доларів, заявив глава правління Суспільного телебачення Зураб Аласанія.

Читайте також  Чому жінка повинна бути доглянутою! (тільки для жінок!)

Він також повідомив, що провів зустріч із представниками штабу Порошенка і планує провести зустріч із командою Зеленського 8 квітня.

5 квітня обидва кандидати пішли здавати аналізи, проте в різних місцях.

Зеленський здавав кров в Eurolab, а Порошенко приїхав на НСК Олімпійський, де у нього взяли аналізи медики з клінік Борис, Медіком, київської міської наркологічної лікарні та державної невідкладної допомоги.

Після забору аналізів Порошенко сказав, що сподівається на кілька турів дебатів.

4 квітня з’явилося відео з відповіддю Петра Порошенка, в якому він пояснив, що правила дебатів прописані в законі про вибори президента, але згоден зустрітися із Зеленським на НСК Олімпійський.

Шукайте деталі в групі Facebook


-