Mercedes-Benz планує почати серійне виробництво електричної вантажівки (ФОТО)

Оптимістичні плани німецького виробника в деякій мірі визначаються з позитивної реакції публіки на представлений минулого року в Ганновері концептуальний Mercedes-Benz Urban eTruck.

Електромобіль вантажопідйомністю 12,5 тонн і з максимальним пробігом 200 кілометрів зацікавив 20 потенційних великих замовників, з яким виробник знаходиться в тісному контакті. Про це повідомляє auto.ria.com.
Відпочатку серійний випуск електричної вантажівки планували на початок 2020-х років, однак в зв’язку з великим інтересом, що проявляється до новинки, німці вирішили не затягувати з виведенням на ринок, так що серійні екземпляри з’являться вже в цьому році. Однак, перш ніж вони стануть доступними для пересічних покупців, перші партії автомобілів будуть відправлені на польові випробування – спочатку до Німеччини, потім в інші країни ЄС. Якщо (а точніше, коли) клієнти будуть задоволені, для серійного eTruck загориться зелене світло. Концептуальний тривісьовий Mercedes-Benz Urban eTruck обладнаний 340-сильною силовою установкою з максимальним обертовим моментом в 11 кілоньютонах-метрів і набором батарей ємністю 212 кВт / год. Час зарядки від 100-кіловатної станції становить близько двох годин.

Читайте також  РФ захопила три кораблі ВМС України: З’явились нові подробиці ситуації в Азовському морі

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -