Найстаріший птах у світі вивів потомство

Самиця альбатроса, яка вважається найстарішим пернатим, що відомий сучасній науці знову обзавелась нащадками. Птаху 66 років, і вона знову привела на світ пташеня.

Про це пише naked-science.

Альбатрос, якого назвали Wisdom, за підрахунками орнітологів, вивела близько 30 пташенят. Вона понад 60 років прилітає в одне і теж саме місце на атолі Мідуей для висиджування яєць.

У догляді та висиджуванні пташенят беруть участь як самка, так і самець. Представники цього виду пернатих висиджують одне яйце протягом 65 днів. Пташеня знаходиться у гнізді до півроку, а батьки по черзі приносять йому їжу. Вони харчуються рибою, молюсками та ракоподібними.

Після того, як пташенята підростуть, темноспинні альбатроси покидають місце гніздування та практично увесь час проводять далеко в океані до наступного шлюбного періоду.

Як повідомляв раніше інформаційний портал “Знай.ua”, бразильці вирішили розвивати незвичайний напрямок туризму. Тепер гостям, котрі прибувають у цю країну, вони пропонують програми спостережень за птахами, а в національних парках представників малого бізнесу вчать, як правильно організувати туризм на пернатих і мати з цього непоганий зиск.

Читайте також  Найпопулярніші консолі світу за всю історію: рейтинг

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -