Мільйони боргів: за що українцям платити найважче

На початку 2021 року в Єдиному реєстрі боржників було зафіксовано 5,1 млн боргів, станом на липень українці заборгували вже 5,85 млн, тобто сумарна кількість зросла майже на 15%.

Про це повідомила пресслужба платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot, пише УНІАН.

«За перші пів року 2021 року в Єдиному реєстрі боржників України з’явилося понад 700 тисяч нових боргів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найшвидше зростають наступні категорії заборгованостей: стягнення коштів, тобто борги фізичних осіб за кредитами, а також перед компаніями та організаціями – кількість таких боргів зросла на 20,4% за пів року (плюс 244 тис. боргів); заборгованість з оплати комунальних послуг – зростання на 21,2% за пів року (плюс 73 тис. боргів); борги у справах про адміністративні правопорушення – зростання на 19,6% (плюс 158 тис. боргів).

Найбільші категорії за кількісним показником: стягнення коштів на користь держави (25,8% від загального числа заборгованостей) – 1,5 млн боргів, заборгованість перед банками, компаніями та організаціями – 1,44 млн боргів (24,6%), а також штрафи за порушення ПДР – 1,24 млн боргів (21,2%).

Чим загрожує потрапляння до реєстру боржників

Згідно з чинним законодавством, потрапляння до Єдиного реєстру боржників може накласти на боржника низку обмежень, таких як: заборона на виїзд з країни; блокування грошей на рахунках в банках і заборона відкривати нові рахунки; заборона на продаж і купівлю авто і нерухомості; стягнення заборгованості з усіх офіційних доходів.

Читайте також  Борги є, а світло буде? У Кабміні озвучили важливе рішення для мільйонів українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело