Росія організовувала спроби переворотів у країнах, яких не могла зупинити у вступі в НАТО

Росія організовувала спроби переворотів у країнах, які вступили до НАТО всупереч діям РФ. Найсвіжішим прикладом слугує Чорногорія. Отже, Росія дуже не хоче “натівських” баз під боком і тому чинитиме на Україну також шалений тиск.

Про це у своєму відеоблозі “Хроніки неоголошеної війни” розповів автор та засновник проекту “Повернись живим” Віталій Дейнега.

Як розповів автор, Росії подобається ставити під питання рішучість НАТО й існуючий у світі порядок. Напавши на Україну і порушивши Будапештський меморандум, Росія змогла показати його вразливість.

Є підстави думати, що РФ вважає себе обманутою після розпаду СРСР, коли в неофіційних розмовах представники заходу нібито обіцяли не допустити росту блоку НАТО на схід. Офіційних заяв з цього приводу не було, а потім НАТО цілком офіційно поповнилось країнами Балтії, Польщею, Чехією та Словаччиною. Росія відчула себе ошуканою,
– наголосив Дейнега.

За його словами, РФ тепер намагається показати світу ненадійність взятих заходом зобов’язань, вона вже успішно забрала у нас Крим.

 

Він також додав, що згідно 5 статті Вашингтонського договору, гібридні атаки прирівнюються до збройної агресії. Але усі чисельні кібератаки росіян і Китаю чомусь не призвели до того, що країни НАТО оголосили їм війну.

Отруєння Скрипалів, які були умисним замахом і убивством громадян держави члена НАТО на її території – теж не було розцінено як акт агресії і привід для застосування п’ятої статті,
– додав автор.

Що таке 5-та стаття статуту НАТО?У ній йдеться про те, що “сторони погоджуються, що збройний напад на одну або кількох із них у Європі чи у Північній Америці вважатиметься нападом на них усіх. І, відповідно, вони домовляються, що в разі здійснення такого нападу кожна з них надасть допомогу тій Стороні або Сторонам, які зазнали нападу. Але цікаво, що застосування сили тут теж не гарантується.

Читайте також  Трамп пригрозив розорити Туреччину, якщо Анкара атакує курдів у Сирії

Відео повного випуску блогу “Безумный мир” Віталія Дейнеги за 16 лютого 2019 року

https://24tv.ua/mizhnarodni_novini_tag1121

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -