Чому не можна використовувати вологі серветки для гігієни обличчя і дитини

Останнім часом вологі серветки міцно увійшли в наш побут. Особливою популярністю ці серветки користуються у молодих мам, стурбованих гігієною своєї новонародженої дитини. Однак мало хто знає, що ці серветки можуть завдати значної шкоди дитячому здоров’ю.

Дослідження, яким керувала доктор Марі Ву Чанг (Drs. Mary Wu Chang) прийшло до висновку, що виною всьому хімічний консервант Methylisothiazolinone. Виявляється, цей інгредієнт, часто зустрічається в дитячих вологих серветках, може спровокувати різні алергічні реакції у маленьких дітей. Дослідження виявило 6 можливих реакцій на цей консервант, аж до найсильнішого висипання в області рота і сідниць. Після того, як батьки відмовилися від використання вологих серветок, алергічні реакції зникли.

Дерматолог Елен Франкел (Drs. Ellen Frankel) вже давно намагається переконати батьків не використовувати вологі серветки для дитячої гігієни. «Я завжди рекомендую батькам відмовитися від використання вологих серветок. До їх складу входять хімічні інгредієнти, які можуть викликати ускладнення на вже роздратовану сечею і випорожненнями шкірі.»

Звичайно, важко відмовитися від такого зручного винаходу, як вологі серветки. На що можна звернути додаткову увагу – це на склад, зазначений на упаковці. Якщо Ви знайдете в ньому Methylisothiazolinone, краще відмовтеся від цього продукту. Також варто поглянути уважніше на серветки, якими Ви користуєтеся, якщо помітили будь-які алергічні реакції на шкірі малюка.

Якщо ж Ви всерйоз стурбовані негативним впливом неорганічних консервантів на здоров’я своєї дитини, використовуйте пелюшку з натуральних матеріалів, змочену теплою водою. Результат буде не гірше, та й ризики, пов’язані з алергічними реакціями, знизяться.

Читайте також  Стрес викликає ожиріння: вчені пояснили чому

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -