“Ніс ла*но”: американський тренер відверто розповів, як розпрощався з Усиком

Новий менеджер Олександра Усика Егіс Клімас серйозно вплинув на рішення українського боксера відмовитися від тренера Джеймса Алі Башира. Про це заявив сам екс-наставник чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі.

Досвідчений американський коуч зізнався, що вкрай розчарований, як у команді Усика змінилося до нього ставлення з приходом Клімаса. Башир відверто розповів, як проходив його відхід.

“Все змінилося після того, як Усик став чемпіоном світу. Те, що ставлення Усика до мене з якихось причин змінилося, я зрозумів із розмови з Клімасом. Це було під час зустрічі в Києві. Я прийшов на зустріч, але її початок чомусь затягувався. Я запитав у Егіса про мету цієї зустрічі, і він відповів: “Ваше звільнення”. Звільнення? Як так? З Усиком на цю тему тоді поспілкуватися серйозно не вдалося, він обіграв всю цю ситуацію як жарт”, – заявив Башир в інтерв’ю BaylorIC TV.

Екс-тренер Усика зазначив, що йому дуже прикро, оскільки Олександр жодного разу не заступився за нього.

“Я думаю, що українці, фани боксу, побачать ситуацію такою, якою вона є. Упевнений, що їм ця ситуація не сподобається. Не той її аспект, що Усик йде до іншого тренера, а той, як він дозволив Егісу Клімасу ставитися до людини, яку називав своїм батьком. Тренерів змінюють у боксі часто, і у мене це не перше звільнення – в цьому немає нічого страшного. Просто прикро, коли твій син дозволяє ставитися до тебе з неповагою. Він нічого не сказав Егісу Клімасу в той день на зустрічі в Києві, коли той ніс всяке ла*но, нічого не сказав потім, на зважуванні, і коли мене відсторонили від тейпування рук – він адже ніколи не скаржився, що йому не подобатися, як я йому тейпую руки. Ось, за що мені прикро”, – сказав Башир.

Читайте також  Віталій Кличко прокоментував заяву брата про завершення кар’єри боксера

Нагадаємо, раніше сам Усик відверто пояснив, чому пішов від американського тренера, з яким працював із 2013 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -