“Посилки стануть золотими”: скільки доведеться викласти українцям

Новорічні свята у самому розпалі і українці традиційно вітають своїх рідних та друзів. Навіть ті, хто живе за кордоном не залишаться без подарунка. От тільки українцям пересилання тепер влетить у кругленьку копійку після ухвалення нового закону про оподаткування міжнародних пересилань.

Згідно документа, вартість посилки тепер залежить від її розмірів, ваги і вмісту, а також від країни доставки. Перед тим як відправитися у відділення пошти, варто вивчити ціни.

В Україні послуги міжнародної доставки пропонують “Укрпошта” та “Нова Пошта”. Обидві компанії встановили для посилок ліміт у 30 кг.

УКРПОШТА

Якщо ви хочете відправити невелику посилку (до 10 кг), вам вона обійдеться від 1,5 до 6 доларів. Кінцева вартість залежить від країни, куди пересилаєте.

Відзначимо, що крім вартості доставки кілограмів клієнту Укрпошти доведеться заплатити ще 12-30 доларів за оформлення посилки.

Не вигідно буде відправляти сувеніри зі скла, фарфору тощо. за крихкий вантаж перевізник здере 50% від тарифу + 205 ПДВ. Також вам доведеться заплатити збори в 2 долари і ще 0,5% оголошеної вартості.

Таким чином, щоб переслати 15 кг улюбленого посуду бабусі з оголошеною вартістю 100 доларів у Чехію, вам доведеться сплатити 65,3 долара (1810 гривень). Відправлення такого ж вантажу до Франції обійдеться вже в 78,6 долара (2179 гривень).

НОВА ПОШТА

Компанія відправляє посилки за кордон лише зі столиці України. Том вам доведеться спочатку відвідати Київ і лише тут відправити подарунок друзям з кордон.

Особливість тарифної сітки цієї компанії в тому, що вартість (в залежності від країни) розраховується як плата за перший кілограм (850 – 950 гривень) і ще 75 – 100 гривень – за кожен наступний. У вартість закладено ПДВ і доставку посилки додому.

Читайте також  Курс долара злетить до 28 гривень: експерт озвучив прогноз

Є і приховані платежі. Наприклад, якщо посилка коштує понад 22 євро, вам доведеться додатково заплатити 30 євро митного збору. Для доставки у важкодоступні регіони ЄС компанія вимагає додатково 3300 гривень.

Відправлення 15 кілограмів бабусиного посуду в Чехію обійдеться вам в 2,9 тис. гривень, а до Франції – в 3,1 тис. гривень.

З ПОЛЬЩІ

Якщо ви переюуваєте на теритрії Польщі, вам вигідніше буде відправит посилку звідти. В сусідній країні тарифи доступніші, ніж у нас.

І не лише у польщі. В більшості сусідніх з Україною держав міжнародні пересилання вигідніші.

Найзручніше відправляти посилку з польського Перемишля. Місто знаходиться всього за 12 км від кордону з Україною і пов’язане залізничним сполученням зі Львовом. Дорога займає в середньому 2,5 години і коштує (в залежності від поїзда і класу вагона) від 170 до 420 гривень в один кінець.

Наприклад, в DHL відправка посилки вагою до 30 кг в країни Європи обійдеться в 68 –199 злотих (500 – 1460 гривень), в залежності від країни та обсягу.

Усе та ж відправка посуду вагою в 15 кг в Чехію з польського відділення DHL обійдеться вам всього в 530 гривень, а до Франції – в 750 гривень. Це втричі дешевше, ніж пропонує “Укрпошта”, і в 4-6 разів дешевше, ніж послуги “Нової пошти”.

Додамо, соцопитування показали, що 48% українців мають близьких родичів та друзів, що працюють, навчаються чи постійно живуть за кордоном. Тому сьогодні міжнародними пересиланнями користуються мільйони наших громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -