18-річний мукачівський кат товк молотком голову своєї жертви, а далі лупасив її стільцями

Після вбивства разом зі спільником втік до сусідньої області.

Минулорічне вбивство в Мукачеві через територію поділу сміття наробило багато галасу в області. Не вкладається в голову, як через непотріб можна так безжалісно вбити. Нехай навіть безхатька, та все одно жорстокість, із якою діяли вбивці, вражає…

Днями суд поставив крапку над «і» у цій резонансній справі, причому розкрилися нові деталі страшного злочину, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося з повідомлення поліції про те, що по вулиці Сеченова у будівлі колишньої котельні було знайдено тіло 53-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті.

«У результаті проведених першочергових слідчих та оперативних розшукових дій правоохоронці встановили осіб, причетних до вбивства. Ними виявилися двоє мешканців Мукачева віком 18 та 52 роки», – інформували поліціянти.

Тож що відбувалося того травневого дня у котельні.

Було близько 19 години, коли ще зовсім молодий вбивця наносив по голові своєї жертви удари молотком.

У судовому засіданні винним себе хлопець не визнав і розказав, що того дня прийшов до котельні разом зі своїм знайомим.

«Він покликав мене і повідомив, що для мене є робота. Ми зайшли всередину і Микола (із етичних міркувань імена замінено) вдарив мене три рази, від чого я впав, вдарився головою і знепритомнів, отримав травму під оком. Тоді Іван вдарив його молотком, скільки разів не пам’ятаю, і бив ногами. Я вдарив Миколу кілька разів стільцем, коли той був вже мертвим. Після цього я пішов додому, переодягнувся і спалив свій одяг, тому що він був у непридатному стані – речі порвалися. Загалом у той день я був п’яним і мало що можу пригадати», – пояснив він.

Читайте також  У Дніпрі посеред вулиці розстріляли підлітка: перші деталі

Однак свідок розповів дещо інше.

«Я проживаю неподалік непрацюючої котельні. Біля будинку знаходиться мій гараж. Того дня, приблизно в 15-16 годині біля гаражу я помив свій автомобіль і витирав його. У той час побачив, що якийсь безхатченко зайшов у котельню. Він був весь побитий, у нього на обличчі була кров. Безпритульний зайшов всередину. Приблизно через 10 хвилин за ним прийшли двоє незнайомців. Я на них подивився і спитав, навіщо вони прийшли, мовляв, нічого там лазити. Старший відповів: «Ідемо розберемося з тим». Вони зайшли всередину котельні – і більше я їх не бачив. Обоє чоловіків були ромської народності, старший штовхав візок з макулатурою, а молодший (віком приблизно до 20 років) мав молоток у руках. Поки я витирав машину нікого більше не бачив, до котельні не заходив більше ніхто. Потім я сів у автомобіль і поїхав у справах. Наступного дня пішов за машиною і помітив там багато працівників поліції. Вони повідомили, що в котельні убили чоловіка», – заявив свідок.

Правоохоронці встановили, що трагедія сталася через конфлікт за розподіл території збору сміття.

Вдалося також з’ясувати, що молодик умисно наніс безхатченку, який на той час знаходився в лежачому положенні, два удари молотком в голову, після чого почав бити його дерев’яним стільцем в область голови та тулуба, в результаті чого нещасний і помер.

За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала від відкритої черепно-мозкової травми і перелому кістки, крововиливів, забою головного мозку з розчавленням.

Чоловіки добре розуміли, що накоїли, тож після вбивства обидва втекли до Стрия Львівськоі області. 18-річного хлопця було затримано в Мукачеві, куди той повернувся додому, наступного дня було затримано у Стрию і його спільника.

Читайте також  На Волині син на смерть переїхав батька трактором

Рішенням суду вбивцю було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -