Передбачити все: правила подорожі з дитиною на літаку

Олена Стронг, мама двох дітей, розповіла про свої турецькі канікули з донькою і як до них готувалася.

Зі своєю чотирирічною донькою ми вирушили в подорож в іншу країну – Туреччину – на два тижні. Відпочинок пройшов на «ура», але я завбачливо продумала кожну деталь.

Вдома

Перше, що потрібно зробити, збираючись в іншу країну – спакувати аптечку: сорбенти, жарознижуючі препарати, антигістамінні (на випадок алергії), щось від діареї і здуття шлунка, антисептичні препарати – хлоргексидин, перекис водню. Так як ми збиралися на море, я додала в аптечку Пантенол.

Під час перельоту потрібно подбати про дозвілля дитини. Візьміть пару ігор, які найбільше захоплюють увагу малюка, улюблену іграшку (куди ж без неї?) І закачайте в телефон пару ігор і мультфільми. Якщо все чергувати, повинно вистачити на дві-три години. Мої сусіди через ряд взагалі на одних мультиках протрималися. Ще лайфхаки: якою б не була спокійною дитина, йому захочеться постояти, пострибати, походити близько сидінь. Візьміть у дорогу старі дитячі шкарпетки і вам не доведеться постійно взувати і роззувати маленького непосиду – їх можна буде потім просто викинути. У літак візьміть легкий перекус – яблуко, банан і воду.

У чужій країні
Найбільший мій страх – це втратити дитину. У книзі Ірени Карпи про її подорожі з дітьми вона розповідала, що купила своїм донькам адресники, які зазвичай купують домашнім вихованцям. Ця ідея не здалася мені такою вже божевільною – вписуємо в адресник ім’я, прізвище, вік і телефони батьків. Я адресник не купувала, а пішла іншим шляхом, повісила Єві на шию серце з Кіндер-сюрпризу з папірцем, на якому вказана вся інформація і пояснила Єві що, якщо мене довго не буде, потрібно відкрити серце і дати папірець тітці. Але це було зроблено для самозаспокоєння, бо очей я із неї не спускала.

Читайте також  Тепер я до кінця життя прикута до інвaлідa. Це розплата за помилки в моєму житті

ПРАВИЛО «КРАЩЕ ПЕРЕДИВИТИСЯ, НІЖ НЕДОДИВИТИСЯ» СТАЄ ОСОБЛИВО АКТУАЛЬНИМ НА ВІДПОЧИНКУ, ТОМУ ВАЖЛИВО ПРОДУМАТИ ВСЕ ДО ДРІБНИЦЬ!

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -