Рибалка витягнув з озера череп тварини вимерлого виду

Ірландець Реймонд Макелрой під час риболовлі на озері Лох-Ней на півночі країни виловив сіткою череп реліктового лося. Йому приблизно 10,5 тис. років.

“Спочатку я подумав, що це шматок чорного дуба. Потім, коли роздивився збоку, зрозумів, що це череп із рогами. Я був здивований”, – розповів рибалка.

Науковці оглянули знахідку і констатували, що череп належить ірландському лосю. За словами палеонтологів, це найбільший вид сохатих, який вимер саме через свої розкішні роги, які заважали йому пересуватися в лісі. Раніше в цьому ж озері знайшли нижню щелепу ірландського лося. Вчені припускають, що це 2 частини однієї тварини, пише Вelfast Live.

Знахідку рибалки продемонструють на виставці Dippy Museum у Музеї Ольстеру, що розпочнеться 28 вересня.

У гирлі Дніпра, яке протікає в Хортицькому заповіднику, знайшли середньовічний корабель. 8 червня там же виявили затоплену турецьку галеру другої половини ХVII ст.
Нова знахідка лежала на дні річки неподалік від уже відомої. Учені припускають, що наявність 2 кораблів в одному місці може свідчити про одну історичну подію, наприклад, битву запорожців із турками.

Читайте також  Вона просто нанесла зубну пасту на пригорілу сковорідку, тепер так роблять усі хто хоч раз спробував

Шукайте деталі в групі Facebook