Порошенко підписав закон, який захистить «Укроборонпром» від російських компаній

Закон запроваджує заборону на примусове виконання рішень, у тому числі на визнання та виконання рішень іноземних судів, щодо стягнення заборгованості за зобов’язаннями, де кредитором (стягувачем) є юридична особа Росії або юридична особа з іноземними інвестиціями чи іноземне підприємство Росії, а боржником – українське державне підприємство оборонно-промислового комплексу.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про захист діяльності підприємств «Укроборонпрому» від «негативного впливу» російських юридичних осіб, повідомила прес-служба Адміністрації президента України.

В АП інформують, що закон запроваджує заборону на примусове виконання рішень, у тому числі на визнання та виконання рішень іноземних судів, щодо стягнення заборгованості за зобов’язаннями, де кредитором (стягувачем) є юридична особа Росії або юридична особа з іноземними інвестиціями чи іноземне підприємство Росії, а боржником – українське державне підприємство оборонно-промислового комплексу.

Також новий закон передбачає зупинення вже відкритих виконавчих проваджень і заходів примусового виконання рішень щодо стягнення заборгованості з українських підприємств оборонно-промислового комплексу на користь російських компаній.

Згідно з повідомленням, закон запроваджує заборону на здійснення провадження в справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу за заявами російських компаній або компаній із російськими інвестиціями.

Читайте також  Кохання без кордонів: заради дами серця українець порушив закон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -