На Дніпропетровщині фанат СРСР запропонував копам розстріляти його за колорадську стрічку (відео 18+)

22 червня у Кривому Розі журналісти і воїни АТО поспілкувалися з чоловіком, який тривалий час возив у своєму автомобілі прапорець СРСР і георгіївську стрічку.

Коли на місце прибули співробітники поліції, журналісти і воїни АТО, чоловік почав поводитися агресивно, він не визнавав скоєний злочин і намагався виправдатися, пише місцеве видання «Первый криворожский».

«Чому я повинен міняти свою віру? Я виріс в радянському союзі… Президент воював під цими прапорами», – намагався щось довести власник авто, на якому «красувалася» символіка, яку використовують російські терористи в Донецькій і Луганській областях України.

Напоумити чоловіка спробував Андрій Новохатько, боєць батальйону «Кривбас», який вижив, виходячи з Іловайська: «Що ж ти не воював за свій «радянський союз», коли він розпадався в 91-му?».

У відповідь на це чоловік намагався розповісти бійцям, що прапор його країни (України) – червоно-блакитний.

Бійцям довелося ввічливо нагадати, що в Украні державний символ синьо-жовтий і його потрібно поважати.

Одна з перехожих заступилася за чоловіка і сказала: «Нехай Президент приїде і особисто покаже мені цей закон». Жінка почала дорікати ветеранам АТО в тому, що вони розмовляють українською: «Та ви ж умієте нормальною мовою».

Також жителька міста дорікнула воїнам, що вони воювали і сказала, що у неї брат загинув під Іловайськом.

Андрій Новохатько спробував пояснити, що пам’ять брата потрібно поважати і берегти. Адже він загинув за цю країну – Україну.

Проте виявилось, що жінка так не вважає, і разом з тим, переконана, що нічого не змінилося.

Ще один боєць легендарного батальйону «Кривбас» Сергій Гордєєв пояснив жінці, що на території України терористи позначають себе саме такими «колорадськими» стрічками. І саме вони вбили її родича. А вона захищає людину, яка «прикрасила» своє авто таким же символом.

Читайте також  6-річний Дмитро, 5-річний Микита та Матвій, 4 роки, пoмиpaли від гoлoду на зупинці у Кривому Розі

Врешті правоохоронці вилучили заборонену символіку. Тепер чоловік відповідатиме перед законом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -