СБУ викрила черговий фейк бойовиків про українського зрадника-дезертира

Насправді зазначений військовослужбовець потрапив у полон ще в березні 2017 року.

Служба безпеки України спростовує чергову фейкову інформацію, яка поширюється “ручними” інтернет-ресурсами терористичних організацій “Л/ДНР”.

Цього разу брехня проросійських пропагандистів стосується нібито переходу на бік терористів військовослужбовця 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Тараса Гап’яка, повідомляє прес-служба СБУ.

“Насправді зазначений військовослужбовець потрапив у полон ще в березні 2017 року. Після свого звільнення в рамках обміну, що відбувся 27.12.2017 року, Гап’як надав письмові свідчення, як готуються фейкові сюжети для російських ЗМІ з” зізнаннями “українських заручників”, – йдеться в повідомленні.

“Мене доставили у” військову комендатуру “(вул. Гастелло, 40 Артемівського району. Луганськ). Там мене розмістили в підвальній одномісній кімнаті. У той же день мене забрали на допит дев’ять осіб, з яких шість – охоронці, а три проводили допит. Всі приховували обличчя, називали себе “русскими”. Під час допиту я зрозумів, що зазначені особи з підрозділу “Купол”. Деякі з них мали нарукавний знак у вигляді тріснутого навпіл церковного купола на чорному тлі без написів. “Куполи” раз на два-три дня проводили допити, застосовуючи фізичну силу, електрошокер, електричний струм від телефонного апарату “І-57”, били гумовими кийками, вибивали зізнання у сприянні спецслужбам України. Також фізично знущалися і застосовували тортури, коли відмовився вчити і озвучити наданий мені текст на допиті, де знімали відеосюжет для окупаційних ЗМІ “, – розповів він тоді.

Перебуваючи 279 днів у катівнях російських терористів, Гап’як зміг ідентифікувати дев’ятнадцятьох найманців зі складу так званої “військової комендатури ЛНР”, які особисто причетні до тортур українських заручників (детальна інформація про кожного розміщена на сайті “Миротворець”).

Як повідомлялося, днями на Донбасі “дезертирували” два бійці ЗСУ, а бойовики підтвердили їх затримання. Військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади самовільно покинули військову частину і потрапили в полон.

Читайте також  Ви вже знаєте, що чекає на вашу машину? Нове рішення боротьби з “єврономерами” обурило всю країну

Також 27 травня під час зіткнення біля Павлополя один український військовий пропав безвісти. Пізніше в штабі ООС розповіли про зниклого морпіха.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -