У столичній лікарні бабуся рік чекає на онуку, просить принести банани та короткі сосиски, онука знає які, але приходить(відео)

У Києві нарешті вибралася з лікарні 90-річна старенька жінка, котра прожила в стінах медичного закладу майже рік. Їй довго відновлювали документи, бо онука так і не принесла їх, ідеться в сюжеті ТСН.

Торік 1 червня пані Ганна потрапила до лікарні, до того жила з онучкою Світланою в 2-кімнатній квартирі, рідна донька давно переїхала до Pосії. Коли настав час виписування, виявилося, що її ніхто не чекає.

“Вона за онучку свою весь час питає, де вона? Завідуючий дзвонив, але вона не відповідає на дзвінки. Перший час приходила, навідувалася, потім зникла, коли мова зайшла за виписку”, – розповіла лікар Галина Літовальцева.

Цю історію видання розповідало в березні, і після виходу сюжету соціальні служби пообіцяли зробити виняток і прийняти при живих родичах пані Ганну до притулку для старих.

Волонтери зробили все, щоб її оформити, від онуки потрібно було лише принести бабусин паспорт, однак документ довелося зробити заново.

“Ми домовлялися зі Святошинським районом, ми замовляли хлопців, котрі її перевозили. Причому там немає умов, там просто стул з фотоапаратом, і вони тримали її на руках для того, щоби сфотографувати. Ну, це було дуже непросто”, – розповіла про допомогу старенькій представник благодійного фонду “Життєлюб” Юлія Парко.

Залишати лікарняну палату пані Ганна не хотіла – все питала, чому не додому. Однак лишатися жінці не можна, бо вона й без того була там нелегально – тримати пацієнтів після виписування заборонено. У машині старенька перепитувала, чи, бува, її везуть не до пcихлікарні, але волонтери запевняли, що в будинок для стареньких. Пенсіонерка не йме віри в те, що її онука не хоче забирати її додому. Ані на дзвінки, ані на SMS Світлана не відповідає, тож журналісти вирушили до неї особисто, аби передати побажання від бабусі.

Читайте також  Зверніть увагу: для українців озвучили важливу новину про паспорти

Дверей дівчина також не відкрила, але за кілька годин врешті вийшла надвір вигулювати собаку. “Я не розумію, про що ви. Я знаю, де вона, і я в неї вже була”, – заявила онучка та відмовилася розмовляти далі. Побажання від бабусі та її адресу довелося пересилати повідомленням на телефон.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -