У Львівській поліції пояснили чому не вивозили тiлo, котре смeрділо на весь під’їзд (відео)

У Львові мешканці будинку три дні домагалися, щоб з квартири на першому поверсі забрали тiлo самотнього чоловіка.

Люди певні, що якби не журналісти і погроза перекрити дорогу, трyп і далі б лежав у помешканні, йдеться в сюжеті “ТСН“.

Доки ситуація вирішувалася, люди рятувалися від трyпного запаху, як могли: вкладали під дверима намочені в оцті та хлорці ганчірки, провітрювали, але смoрід усе одно дошкуляв.

“Купили плівку, заклеїли двері, щоб менше смeрділо”, – кажуть місцеві жителі. Оскільки ніхто у квартирі 60-річного Олександра не відчиняв, люди зазирнули у вікно.

“Полізли драбиною через вікно і побачили, що він там в кухні лежить. Не знати, скільки він уже лежав, бо мух було багато”, – розповіла сусідка Дарія Галабуда.

Жителі будинку кажуть, що чоловік жив сам, його син начебто за кордоном, тож сповістити про смeрть, окрім поліції, було нікого.

“Приїхала в суботу ввечері слідчо-оперативна группа, встановили через вікно факт cмeрті людини, опечатали квартиру і поїхали, бо їм треба, як вони казали, дозвіл на вхід у квартиру”, – пригадує сусід Зенон Букайло.

Люди телефонували в жек, райадміністрацію, знову у поліцію і сподівалися, що бодай у неділю тіло сусіда заберуть до мoргу. Смoрід ставав іще нестрепнішим, одна з жінок відвезла своїх дітей до родичів.

“Людина вже п’яту добу лежить, людина самотня, вона зносила багато зі смітнику речей, і там невідомо, що робиться в тій квартирі. Там може бути інфeкція. Я не хочу, щоб діти чимось заразилися”, – пояснила Ірина Гнатишин.

Лише у понеділок із соцмереж люди довідалися, що суддя видав ухвалу слідчому на вхід до квартири. Мешканцям будинку невтямки, чому цього не зробили у вихідні.

Читайте також  Бережіть зуби: у випічці українець знайшов каміння, розміром з горіх

“Повинен бути черговий суддя, експерт якийсь. Чому така волокіта? Ми не розуміємо”, – заявила сусідка Галина Дончак.

У суді пояснюють, що в них справді є чергові судді, які можуть вийти на роботу, проте ні в суботу, ні в неділю до них слідчий не звертався. “Якщо потрібно, у вихідний виходить суддя і розглядає, жодних проблем у нас з цим не виникало. В суботу вони виявили, чому не звернулися з клопотанням до суду – невідомо”, – заявив суддя-спікер Личаківського районного суду Львова Сергій Гирич.

У поліції ж твердять, що діяли за процедурою, а до суду мусили встановити усі дані особи, а також власника квартири.

“І жек, і БТІ у вихідні дні не працюють, відтак з метою отримати відомості про особу, яка є власником або користувачем приміщення, виключно треба звертатися у вказані установи”, – розтлумачив керівник слідчого відділу Личаківського відділу поліції Михайло Борисовський.

Тiлo помeрлого нарешті забрали, але запах у будинку все одно залишився. Жителі готові заплатити за прибирання та дезінфекцію, але хто це має робити, вони не знають. До того ж, для входу в сусідську квартиру знову знадобиться присутність поліції та дозвіл суду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -