Медреформа: чи мoжна вiдвідувати дільничого лікаря без декларації

У МОЗ розповіли, чи зможуть українці відвідувати своїх дільничих терапевтів, не укладаючи з ними декларацію, пише Радіо Максимум

У Мінохорони здоров’я продовжують відповідати на найпопулярніші питання щодо кампанії “Лікар для кожної сім’ї” на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

“Українці можуть обрати свого сімейного лікаря (для дорослих та дітей), педіатра (для дітей) або терапевта (для дорослих) без прив‘язки до місця своєї реєстрації. Наліпка “Тут можна обрати свого лікаря” на медичному закладі інформує про те, що цей заклад підключений до електронної системи здоров’я, що в ньому можна обирати лікаря та підписувати з ним декларацію”, – нагадують медики.

Також у МОЗ розповіли, чи можна підписати декларацію зі своїм дільничим лікарем та чи можна йти до дільничого медика, не вклавши декларацію.

Чи обов’язково підписувати декларацію саме з дільничим лікарем

Кожен українець може вибрати будь-якого лікаря, попри місце проживання чи реєстрації.

Чи можна відвідувати дільничого лікаря без декларації

Навіть без укладення декларації можна безкоштовно ходити до лікаря, якого відвідували раніше. Однак згодом всім доведеться підписати декларацію. Якщо ваш лікар вас влаштовує, то достатньо вкласти декларацію під час наступного візиту.

Читайте також  У США злочинець покусав поліцейського собаку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -