Україну накриє сильна магнітна буря: названа дата

У четвер, 12 квітня, на Землі посиляться магнітні бурі, що зможе викликати дуже погане самопочуття у метеозалежних людей у всьому світі.

За словами завідувача відділом геомагнітізма Інституту геофізики НАН України Михайла Орлюка, метеозалежність – це хвороблива реакція організму на зміну погоди, зокрема перепад атмосферного тиску або температури повітря.

“Повітря – можемо без нього жити три хвилини. Вода – ми можемо жити дев’ять діб без води. Їжа – 40 діб можемо жити. Без магнітного поля ні біосфера, ні людство в тому вигляді, в якому воно є, не може існувати”, – зазначив завідувач відділом геомагнітізма Інституту геофізики НАН України Михайло Орлюк.

За словами вченого магнітні бурі викликають мікрочастинки, що долітають з космосу. Бурі проходять одночасно по всій Землі. Їх тривалість – від кількох годин до кількох днів.

Орлюк зазначив, що в Україні магнітні бурі слабкіші, ніж в приполярних країнах. Але людям з хворобами серця і судин потрібно їх остерігатися, оскільки магнітні бурі діють на людину як дефібрилятор. Вчені також встановили зв’язок між магнітним полем і частотою захворювань на грип.

“Чим сильніше аномалія магнітного поля, тим більше людей хворіє на грип. Північно-Схід, Північ України – ось для них спостерігається підвищена кількість захворювань на грип. Мінімальними значеннями характеризувалися Закарпатська область і Крим”, – зазначив Орлюк.

У той же час, метеозалежних людей менше ніж тих, хто себе такими називає.

Читайте також  Удар по Путіну! Вперше за 100 років Туреччина завдала удару по Кремлю. Такого ще не було

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -