Пенсіонерка з агітаційного ролика президента досі чекає підвищення пенсії(відео)

Борги та економія на всьому. Раїса Кузьменко з Чернігова, яка стала символом щасливого пенсіонера в агітаційному телеролику президента, позичила три тисячі гривень на ліки і досі чекає підвищення пенсії. Їй, каже, на зйомках, подали надію, що мають виплачувати більше. Але так і не сталося, пише ТСН.

У її холодильнику молоко, запаси консервації. Фруктів чи м’яса давно не було.

«За що мені жити? Я взяла пляшку молока, то вистачає на тиждень. Домашнє, все на ринку купується. Я теж яблучка хочу, якусь апельсінку», – каже жінка.

Раїса Кузьменко отримує тисячу дев’ятсот гривень пенсії, з яких півтори – платить за комуналку.

А це зйомки в лютому. Телевізійний ролик на підтримку президента, де Раїса Віталіївна – взірець щасливого пенсіонера.

«Я пропрацювала 43 роки. Нарешті отримала більшу пенсію», – каже жінка в ролику.

Про скандальні зйомки начебто соціального ролика за участі також відомих українців повідомлялося взимку. Тоді співачка Анастасія Приходько заявила, що судитиметься з адміністрацією президента, бо ролик виявився агітаційним. Нині й бабуся ставить собі запитання: навіщо то все було?

«Сказали: на рекламу ми вас проведемо. Може, би копійку яку заплатили, хоч що-небудь за це. Я нічого не відчула хорошого. “Краще”, – отак і сказала. Так, як він мені сказав. Я хотіла своїми словами, а він: “скажіть отак”, – згадує жінка.

Режисер, який говорив. що треба озвучити пенсіонерці, приїхав із Києва. Як її знайшов, вона не знає. Сам режисер від коментарів відмовився, але попередньо у листуванні з виданням написав, що сам був здивований малою пенсією Раїси Кузьменко, і сподівається її піднімуть.

У її гаманці залишилася сотня на два тижні – до найближчої пенсії.

Читайте також  Почався поголовний вилов чоловіків: ТЦК отримали особливий наказ

У Пенсійному фонді заявляють, що підняли жінці пенсію ще восени, влітку виросте лише “мінімалка”.

У бабуні з президентського ролика підвищення не буде. Її пенсія, пояснюють, уже вища прожиткового мінімуму. Доплата планується аж у грудні, за 13 років понаднормового стажу роботи. Спеціально для Раїси Кузьменко чиновниця рахує, її пенсія виросте на 9 гривень 90 копійок.

Бабуся по 40-50 гривень інколи заробляє сама. Коли дозволяє здоров’я – бере швацькі замовлення в знайомих. Вона очолює ще й хор «Діти війни» – 30 таких, як вона пенсіонерів, щороку дають до 40 концертів, за співи їм дарують гостинці. Удома ж вона цілодобово слухає радіо, чекає, що її почують. І пенсія виросте ще на тисячу гривень – до омріяних трьох.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -