«Одноразовий» інтим. Ставлення чоловіків та жінок

За останні десятиріччя сексуальна емансипація досягла значних успіхів. Але коли йдеться про секс на одну ніч, ставлення до нього в жінок та чоловіків досі дуже різниться. Перші про нього жалкують, другі – жалкують, що його в них було мало, розповідає life.pravda.

А винна еволюція, якій байдуже до гендерної рівноправності останніх десятиліть, пояснюють вчені.

Опитування показують, що понад 50% чоловіків – та лише третина жінок – із задоволенням згадують про свій “одноразовий” секс.

8 із 10 жінок зізнаються, що раді тому, що нещодавно відмовилися скористатися нагодою мати секс на одну ніч. Серед чоловіків таке можуть сказати 43%.

“Жінки частіше шкодують про те, що згодилися на секс на одну ніч, ніж чоловіки. Чоловіки ж, більше, ніж жінки, жаліють про те, що згаяли такі нагоди”, – констатує професор психології Норвезького університету науки та технологій Лейф Едвард Оттесен.

На думку вчених, цьому є декілька причин. По-перше, жінки більше тривожаться через власні спонтанні рішення та зазвичай не йдуть на такі кроки, які можуть наразити їх на небезпеку. Їх більше лякає небажана вагітність, венеричні хвороби і погана слава, якої вони можуть зажити.

На думку норвезьких вчених, свою роль відіграє й те, що чоловіки – принаймні ті, хто брав участь у опитуванні – отримували більше фізичного задоволення від таких пригод, частіше досягали оргазму.

Науковці вважають, що значною мірою винна тут еволюційна психологія.

Теоретично кожен чоловік може стати батьком тисячі нащадків. Єдине обмеження для цього гіпотетичного чоловіка – доступна кількість фертильних та охочих жінок. “Якість” сексуальних партнерок не має для нього великої цінності. Чоловік, який перестрибує від жінки до жінки, запліднюючи кожну, отримує найкращий результат в еволюційних перегонах.

Читайте також  Всім жінкам для підняття настрою!

Щ ж до жінок, то їхній репродуктивний успіх якраз залежить від того, чи “якісним” буде партнер, якого вони оберуть, чи “інвестуватиме” він саме в їхніх спільних нащадків свої ресурси.

“Жіночий вибір – рішення, коли, де та з ким мати секс – напевно, найбільш фундаментальний принцип жіночої сексуальної психології”, – констатує професор Девід Басс із Техаського університету, котрий також брав участь у дослідженні.

“Багато соціологів очікують, що в культурах із сексуальною рівноправністю, наприклад, у Норвегії, ці сексуальні відмінності зникнуть. А вони не зникають”, – додає він.

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: