Закон в дії: У Києві в чоловіка забрали квартиру за аліментні борги

Екс-дружина не проти обміняти необхідність аліментів на житло.

Вже місяць в Україні працює закон, за яким у батьків, які не платять гроші своїм дітям, державні виконавці відбирають права на водіння автомобілів, можливість виїзду за кордон, скасовують дозволи на полювання та навіть забирають рухоме і нерухоме майно. Його дію вже сповна на собі зміг відчути дехто з боржників аліментів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30., передає Корупція.Інфо

Світлана – мати двох дітей, три роки як розлучена. Увесь цей час вона намагається стягнути з колишнього аліменти, накопичилася вже пристойна сума – 172,9 тис. гривень. “У нас сім виконавчих проваджень. Два – аліменти, 1 – вселення, стягувачку треба вселити у квартиру”, – розповів про завдання державний виконевець Андрій Амборський. До аліментника він іде разом із Світланою, працівниками служби в справах дітей, поліцією і навіть робітниками житлової контори. Чоловік відчиняє всім двері і пускає в квартиру, хоч звістці про арешт майна не радий. При озвученні ж суми боргу взагалі ніяковіє. “Моє життя стільки не коштує”, – каже Святослав.

Сьогодні рівно місяць, як працює закон, за яким у батьків, які не платять гроші своїм дітям, державні виконавці відбирають права на водіння автомобілів, на виїзд за кордон, полювання та забирають майно. Лише в Києві таких – 11 тисяч.

Держвиконавці за місяць стягнули мільйони гривень з батьків, які не платять аліментів

Зустріч Світлана та Святослава – це чергова сварка із взаємними претензіями. Таких пар лише по Києву понад 11 тисяч. За новим законом державні виконавці вже стягнули заборгованих коштів на загальну суму 3 млн гривень. “Описуються і частини квартир, транспортні засоби, і будинок в області, і тут квартира”, – пояснює начальник державної виконавчої служби Києва Віталій Чепурний.

Читайте також  На Вінниччині б’ють цілющі джерела. Люди кажуть, лікують хвороби шлyнку і очей

Спроба Світлани та Святослава домовитися про полюбовне вирішення конфлікту зазнає фіаско. Але боржник таки підписує акт про арешт власної квартири та нервово запрошує забирати все майно з його оселі. На домовленість у сторін конфлікту є десять днів, після чого справу розглядатиме суд.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -