“Такого холоду в Україні не чекав ніхто, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -26 градусів і снігопад?

“Такого холоду в Україні не чекав ніхто, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -26 градусів і снігопад?

Вже відомо про те, що українцям варто очікувати на похолодання. За всю історію спостережень у березні в Україні фіксували температуру -31 градус холоду. Чи варто цього разу очікувати подібний сюрприз від погоди.

Як інформують “УН”, синоптик Ігор Кібальчич повідомив, що вплив антициклонального типу атмосферної циркуляції продовжиться на початку нового робочого тижня.

Однак, на тлі надходження холодного повітря з північних регіонів Європи, у другій половині тижня відбудеться зниження температури на 6 – 10 °С в усіх областях.

На півночі Лівобережжя вночі морози часом зміцніють до -5…-10 °С, а вдень температурне тло очікується близьким до 0 °С. При цьому, не виключені місцями опади у вигляді мокрого снігу, які будуть переважно невеликими. Найбільш тепла погода спостерігатиметься на Одещині та у Закарпатті.

У вівторок, 5 березня, на крайньому заході та у Карпатах очікується невеликий дощ, в решті областей України без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 °С, вдень +5…+10 °С. У південних та західних областях вночі +2…+7 °С, вдень +9…+14 °С.

У середу, 6 березня, у східних, місцями центральних областях та у Карпатах очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На решті території країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, часом поривчастий. Температура повітря вночі -3…+2 °С, вдень +3…+8 °С; у Криму, Одеській області та на Закарпатті +8…+13 °С. На півночі Лівобережжя -1…+4 °С.

У четвер, 7 березня, в Україні суттєвих опадів не передбачається, лише вночі у Криму та на крайньому сході можливий невеликий мокрий сніг. Вітер північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі 0…-5 °С, вдень +3…+8 °С. У північно-східних областях вночі -5…-10 °С, вдень близько 0 °С.

Читайте також  Україну накрив антициклон: де вріже 14 градусів морозу

У п’ятницю, 8 березня, очікується погода без істотних опадів. Вітер північний, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -1…-6 °С, вдень +3…+8 °С. У східних та північних областях вночі -4…-9 °С, вдень -2…+3 °С.

У суботу, 9 березня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -1…-6 °С, на сході місцями до -10 °С; вдень +3…+8 °С, у західній частині місцями +10…+12 °С.

У неділю, 10 березня, опадів на території України не прогнозується. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у західній частині південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 0…-5 °С, вдень +4…+9 °С, у західних областях +10…+13 °С.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело