Крадій, вбивця, бандит по кличці «Гоблін» і людина без вищої освіти – Хто такий насправді глава Криму Сергій Аксьонов

Сергій Аксьонов – його ненавидять мільйони, багато навпаки називають «рятівником Криму», але хто ж насправді керує Кримом.

Майбутній глава Республіки Крим народився в 1973 році в місті Білець в Республіці Молдова. Свій паспорт він отримав вже в Сімферополі ставши громадянином України. Про батьків Аксьонова інформація майже відсутня. Нашій редакції вдалося дізнатися тільки про те, що Валерій Миколайович і Ніна Семенівна завжди були громадянами України. А батько свого часу очолював партію «Російська Громада».

Молодий Аксьонов не відрізнявся видатними успіхами і поступив в Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище. Сергій йдучи в політику заявляв, що отримав диплом. Але насправді Аксьонова відрахували за недисциплінованість і виключили зі списку особового складу! Про це повідомляв міністр оборони України Степан Полторак.

«У наказі начальника СВВПСУ по стройовій частині від 07.06.1993 № 0107 значиться: «Курсанта Аксьонова Сергія Валерійовича – 13 р. відрахувати за недисциплінованість, виключити зі списків особового складу, всіх видів забезпечення і направити в Республіку Молдова м.Білець», – йдеться в документі.

Після ганебного відрахування з училища, Аксьонов став бізнесменом. Був заступником директора в трьох великих кримських фірмах:«Еллада», ТОВ «Астерікс», ТОВ «Фірма Ескада». Але ось тут починається найцікавіше. Перший президент Криму Юрій Мєшков опублікував скандальні документи в яких йдеться про кримінальне минуле Аксьонова. У злочинних угрупованнях Сергій отримав неймовірно влучну кличку – «Гоблін».

Після ганебного відрахування з училища, Аксьонов став бізнесменом. Був заступником директора в трьох великих кримських фірмах:«Еллада», ТОВ «Астерікс», ТОВ «Фірма Ескада». Але ось тут починається найцікавіше. Перший президент Криму Юрій Мєшков опублікував скандальні документи в яких йдеться про кримінальне минуле Аксьонова. У злочинних угрупованнях Сергій отримав неймовірно влучну кличку – «Гоблін».

Читайте також  5 дітей, в існування яких ви не повірите!

Його послужний список, як учасника оперативних зведень дійсно вражає: неодноразові вимагання, погрози і навіть замовні вбивства.«Гобліна», який потрапив в ОПГ «Сейлем» за допомогою друзів з «Еллади», зробили фахівцем з «брудної» роботи.

Політичну вагу він придбав, коли в 2010 році став депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Депутати Верховної Ради Криму 27 лютого 2014 року проголосували за призначення Сергія прем’єром нового уряду і оголосили про проведення референдуму.

Прес-служба парламенту Криму заявляла, що за таке рішення проголосувало 53 депутати, але один із присутніх – Микола Сумуліді заявляв, що навіть на засіданні було менше 40 осіб. Крім цього, сама будівля Верховної Ради була зайнята озброєними бойовиками без розпізнавальних знаків, які впускали депутатів відбираючи у них усі засоби зв’язку.

США в березні 2014 року ввели перші санкції, проти особистостей, які загрожують стабільності, суверенітету і територіальній цілісності України. Одним з перших в цьому списку став Сергій.

Після того, як Аксьонов став «головою Криму», в першу чергу він вирішив прилаштувати своїх родичів у владу. Батько став заступником голови комітету з будівництва. Своячка Євгенія Добриня очолила комітет із земельних питань. Її чоловік, як за помахом чарівної палички, став начальником департаменту з рибальства. Не забув Сергій і про улюблену тещу, вона стала членом громадської палати.

Також прилаштував Аксьонов і близьких друзів за партією «Російська Єдність». Михаїл Шеремет, Андрій Козенко і Дмитро Полонський стали віце-прем’єрами, а через деякий час отримали мандати Держдуми. Олександр Спірідонов став главою Держкомітету Криму з державної реєстрації та кадастру. Катерина Полончук, яка в партії Аксеново відповідала за роботу із засобами масової інформації стала главою Управління інформації та прес-служби.

Читайте також  Бeз сумнiву – цe рiшeння бaгaтьoм нe сподобається, aлe ми змушені пiти нa цeй кpoк і зaпрoвaдити

З фінансовим станом Аксьонова теж цікава історія. За даними податкових декларацій 2016 року в нього з дружиною три квартири, кілька житлових приміщень, дві земельні ділянки, будинок і автомобіль BMW. Але все це належить не йому, а дружині Олені. Сам він отримує близько 200 тисяч рублів (більше 90 тисяч гривень) на місяць за свою роботу чиновником. Крім майна вражає рядок доходів жінки – 33 мільйони рублів. Найцікавіше, що в деклараціях до 2015 «голова Криму» вказував, що їх сумарний з дружиною дохід становить близько 3 мільйонів. 2016 рік став проривним, доходи збільшилися аж в 10 разів!

Нагадаємо, що Сергій ще на початку 90-х одружився з Оленою Добринею. Весь бізнес, який стосується нерухомості, туризму і торгівлі, подружжя створювали разом. У пари двоє дітей Христина та Сергій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -