Держслужбовцям на 20% підвищать зарплати

Кабінет міністрів на своєму засіданні змінив структуру нарахування зарплати держслужбовцям і підвищив частку окладу з 30% до 50%. Рішення стосується працівників державних органів, судів і органів правосуддя.

«Зміна структури зарплати не вплине на розмір оплати праці держслужбовців. До 1 січня 2019 року частка окладу повинна бути на рівні не менше 70%, що потребує прийняття ще однієї постанови в кінці 2018 року», – підкреслив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Як повідомляє UkrLife, на даний момент оклади за тарифною сіткою в 2018 в Україні держслужбовців є не такими вже й великими, як хотілося б. Тому було прийнято рішення про підвищення розміру додаткових виплат, що знову поверне держслужбовцям стимул до праці. Таким чином, зміни передбачають надбавку за інтенсивність виконання роботи. Вона буде нараховуватися при підготовці особливо складної документації, при терміновості виконання поставлених завдань, а також за прояв ініціативи. Крім того, додатково буде оцінюватися важливість проведених робіт.

Також влада буде всіляко стимулювати працю цієї категорії працівників, варто згадати також про скорочення штату. Тому велику кількість чиновників буде просто звільнено. Таким чином відбудеться підвищення ефективності праці держслужбовців. Крім того, скорочення числа співробітників призведе до того, що буде зекономлено велику кількість коштів. Тому таблиця окладів бюджетників у 2018 році в Україні дуже сильно зміниться, і цифри значно зростуть.

Читайте також  Тримав дружину на лaнцюгу, не годував, не давав можливості відвідати тyaлет, бив та погpoжував вбити - таким чином вимагав у неї гроші

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -