Підліткам, які по-звірячому побили хлопця в новорічну ніч, загрожує 10 років ув’язнення

У новорічну ніч, в смт Глеваха під Києвом група з п’яти підлітків зустріли 18-річного юнака, який о пів на третю ночі йшов по центральній вулиці. Неповнолітні почали жорстоко бити свою жертву ногами, руками та битою. Після нападу зловмисники витягли його гаманець та паспорт, залишивши помирати на вулиці.

Про це пише Народна Правда з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

Внаслідок побиття 18-річний студент, який виявився сином начальника служби у справах дітей у Васильківській райдержадміністрації Наталії Ібрагімової, отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забійної рани потиличної ділянки, забою м’яких тканин в ділянці лівого плечевого суглобу та лопатки, а також забою м’яких тканин в ділянці лівого колінного суглобу.

Спочатку Васильківська поліція відкрила справу на зграю неповнолітніх за статею хуліганство, але прокуратура перекваліфікувала її на більш тяжку, тобто розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі двом 14-річним нападникам вже повідомлено про підозру, а стосовно трьох малолітніх відомством буде направлено клопотання до суду про застосування заходів виховного характеру.

Слід додати, що прокуратура встановила, що посадові особи Служби у справах дітей Васильківської РДА, де якраз й працює матір побитого хлопця, не вжили ніяких дій щодо встановлення піклування над малолітнім, який, власне, й вчинив розбійний напад.

Наразі прокуратурою внесено відомості за фактом службової недбалості чиновників, що карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також  Зеленський висунув жорсткі вимоги Ірану щодо літака МАУ

Нагадаємо, в Одесі суд обрав запобіжний захід у відношенні п’ятьох молодиків, які побили і пограбували школяра. Трьох із них взяли під варту, двом іншим призначили домашній арешт.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -