Україна хоче запустити виробництво електрокарів

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про наміри розпочати повноцінне виробництво електрокарів та запчастин до них.

Міністр нагадав, що парламент ухвалив законопроект про електромобілі, а також зазначив, що хоче привести в Україну світових гігантів у сфері виробництва літієвих батарей.

«Те, що ми плануємо, це 15 років розвитку ринку електрокарів в Україні, але це і виробництво. Я хочу привести світових гігантів в сфері виробництва літієвих батарей, поки ця технологія ще придатна і вона використовується. У нас насправді є десь 10-15 років часу, щоби використати той літій, який у нас є, потім перейдуть на графен чи щось інше – і на цьому родовищі будуть випасати корів, як це сьогодні відбувається», – сказав він.

Міністр зазначає, що перевагу виробництва електрокарів зрозумів Китай і почав випускати ці автівки.

«У чому їх перевага і що зрозумів свого часу Китай: вони не могли наздогнати за якістю машини із двигуном внутрішнього згоряння – ні Mersedes, ні BMW – робили копії, схожі, але абсолютно інші. І тому, коли Ілон Маск створив нову індустрію, вони пішли в цей сектор», – розповів він.

Омелян також перерахував переваги електрокару та зазначив, що українці готові пересісти на електрокари.

«Електрокар набагато дешевший у виробництві, набагато простіший, і в принципі він задовольняє новий тип споживача, якому треба мати зручну, сучасну і дешеву річ. Цей мас-маркет зараз в тренді. Українці самі по собі – модерна нація, і вони переключилися на електрокари. Тобто, якщо в Румунії, Польщі, Німеччині людей потрібно переконувати, роз’яснювати, що не страшно, що можна їздити на електрокарі, тебе не вдарить струмом, то в Україні люди самі пішли в цей сегмент», – резюмував міністр.

Читайте також  99% ліків в інтернеті є контрабандою або фальсифікатом, — МОЗ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -