При критичному стані ви помрете: лікар “швидкої” розповів чого чекати українцям

Ні в Києві, ні в Україні немає якісної екстреної швидкої допомоги.

Про це в інтерв’ю “Лівому берегу” розповів Ярослав Ус, лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

“Якщо вам дійсно потрібна швидка, якщо ваш стан настільки критичний, що вам потрібна допомога, то, швидше за все, ви помрете. Тому потрібно посміхатися і радіти життю, щоб померти з посмішкою на обличчі”, – говорить він.

Він також додає, що нормальний час приїзду швидкої – 30 хвилин.

“Якщо до вас приїхала швидка через півгодини, то треба радіти. Тому що є знайомі, які телефонують і розповідають: уявляєш, вчора швидка 2,5 години їхала. Я кажу: уявляю”, – додає він.

Лікар каже, що найбільша проблема – затори.

“Навіть коли з’явилися ці виділені смуги, нічого не змінилося. Всі їздять по цих смугах, паркуються де попало. Законодавство наше забороняє штрафувати водія, коли його немає біля транспортного засобу. Тому він поставив машину, пішов на роботу, а патрульний автомобіль не може чекати у тій машини цілий день. На евакуаторі ніхто нікого не забирає. І забивається дорога заторами, а ми не можемо доїхати вчасно”, – пояснює лікар.

Лікар каже, що в приватних клініках немає швидкої. Там є невідкладна допомога, але це зовсім інше. Фактично, це консультація лікаря на дому.

Вас ніхто нікуди не повезе. Вам скажуть, що немає вільних машин і все. Вони не можуть таким займатися. У них, по-перше, немає ліцензії, а, по-друге, для чого це їм? Якщо в кареті приватної невідкладної допомоги хтось помре, то журналісти дуже швидко спрацюють, і інші клініки дуже раді будуть цьому”, – пояснює медик.

Читайте також  Під Хмельницьким "швидка" потрапила у жахливу ДТП – дев'ятеро в реанімації, шанси є не у всіх

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -