Туроператора IdrisKa tour запідозрили в шахрайстві: сотні людей не змогли скористатися путівками

Туристичного оператора IdrisKa tour, через якого близько сотні пасажирів опинилися заблокованими в аеропорту “Жуляни”, запідозрили в шахрайстві. Про це написали пасажири на сторінці туроператора у Facebook, повідомляє “Обозреватель”.  

“Хотіла б повідомити про інцидент, який має місце прямо зараз в аеропорту “Жуляни”. Туроператор “Ідріска тур” не сплатив два рейси на Тенеріфе й Аліканте. Сотня людей в аеропорту, туроператор відключив лінії”, – обурилася Оксана Задорожна.

“Гiвно, а не компанія. Сподіваюся більше ніхто не полетить із її допомогою. Сидимо, котра година в аеропорту без інформації. Вони не перевели гроші перевізнику, і ті відмовляються нас везти. Більш того, незважаючи на вказані години роботи, їхній офіс досі закритий і ніхто не відповідає. Сподіваюся, якщо ми не полетимо, люди помітять останні оцінки і перестануть співпрацювати з таким фyфлом”, – поскаржилася Anastasiya Fry.

У багатьох людей були оплачені не тільки чартерні квитки, а й цілі тури з проживанням і трансфером.

“Квитки туди і назад коштують близько 500-600 євро. Ми в аеропорту перебуваємо вже більше 2,5 годин, і ніякої інформації у нас немає”, – додав він.

Також стало відомо, що іспанський аеропорт має інформацію про зазначені рейси, отже, інформація про них їм була подана 30 серпня і була присутня на сайті “Жулян”.

В аеропорту “Жуляни” підтвердили, що це резонансний випадок і раніше такого не було. Рейси дійсно не були сплачені, тому були зняті.

Зв’язатися з туроператором журналістам дійсно не вдалося. Частина номерів, які вказані на сайті, відключені. За іншими ніхто не відповідає. На повідомлення у Facebook в IdrisKa tour також не відповіла.

Крім того, в коментарях припустили, що туроператор міг піти з ринку, “кинувши” своїх клієнтів.

Читайте також  Шахраї роблять дублікати карток українців за допомогою банкоматів

“Ситуація все така ж. Чекаємо 15.00, тоді обіцяють дати інформацію про рейс, або видати довідки, чому не відбувся рейс, я так розумію, для звернення до суду”, – сказала в коментарі журналістам пасажирка Вероніка Карпенко.

Пізніше стало відомо, що офіс туроператора IdrisKa tour в Києві на Костянтинівській закритий, а на роботу ніхто зі співробітників компанії не прийшов.

Одна з постpaждалих пасажирок розповіла про мільйонні борги туроператора.

“О 15:00 приїхав представник Дарта (авіаперевізник, якому не заплатили. – Ред.) і повідомив, що не зміг зв’язатися з IdrisKa. Також повідомив про борг компанії в розмірі 4 млн гривень. Пасажирам роздали довідки з поясненням для ситуації для подальших судових дій і сказали, що рейси відбудуться і гроші відшкодуються, якщо IdrisKa з’явиться. Хоча це малоймовірно”, – поділилася Вероніка Карпенко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -