Осінні вітаміни: які потрібні в першу чергу і в яких продуктах вони містяться

Для того, щоб зустріти осінь бадьорими і веселими, нам найбільше необхідні вітаміни для для шкіри, нігтів, волосся і самопочуття в цілому. За це відповідають вітаміни всіх груп, але особливо В6, В12, С і D. Вони дають бадьорість, енергію, імунітет і настрій, пише “Единственная”.
Вітамін В6
Цей вітамін зміцнює шкіру і волосся, підтримує гормональний баланс, зміцнює імунітет, живить шкіру і волосся, а так само безпосередньо відповідає за нервову систему і її нормальне функціонування. Цей вітамін допоможе не впасти в осінню нудьгу і пережити міжсезоння без занепаду сил.
Де міститься: селера, брюссельська капуста, диня, банани, фундук, арахіс, бобові, часник, тунець, яєчний жовток.
Вітамін В12

Відповідає за серцево-судинну систему. Позбавляє від млявості, стрибків тиску, сухості шкіри і її передчасного старіння. Сприяє виробленню вітаміну А, який відповідає за обмін речовин і здорові органи. Зміцнює імунну систему.
Де міститься: дріжджі, соя, нирки, печінку, креветки, сир, молоко, сир, кефір, яйця.

Вітамін С
Вітамін, який протидіє більшості хвороб. Зміцнює імунітет і бореться вже з існуючими хворобами. Нормалізує гормональний баланс і безпосередньо відповідає за емоційний стан.
Де міститься: брокколі, кабачки, суниця, горобина, шипшина, чорниця, апельсини, лимони, яблука, козяче молоко.
Вітамін D
Як відомо, восени настає хандра, якій влітку не було. Вся справа у відсутності сонця, яке безпосередньо впливає на вироблення вітаміну D в організмі. Саме він відповідає за гарний настрій і протистоїть депресіям, які так часто трапляються саме в міжсезоння.
Де міститься: гриби, печінка, жирна риба. Але найактивніше цей вітамін виробляється при впливі сонця. Так що додай до осінньої рутини похід в солярій хоча б раз на тиждень.

Читайте також  Ідуть осінні дощі: синоптики уточнили погіршення погоди в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -