СБУ проводить 90 обшуків одночасно у депутатів і бізнесменів

У Миколаєві тривають масові обшуки у депутатів міської ради, відомих місцевих підприємців та адвокатів, передає Корупція.Інфо

У Миколаєві співробітники військової прокуратури і працівники СБУ одночасно проводять близько 90 обшуків, які санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко.

За даними, обшуки проходять у депутатів міської ради від “Опозиційного блоку” Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ласурія, підприємців Олексія Пелипас і Владислава Чайки. Також обшук триває у Михайла Титова. Усіх їх підозрюють у постачанні зброї і наркотиків із зони АТО.

Ще одне місцеве видання “НикВести” додає, що крім політиків і бізнесменів, тривають також і обшуки щонайменше у п’яти адвокатів.

“Адвоката ототожнюють з клієнтом. Справа в тому, що є, наприклад, якесь із підприємств, скажімо, “Техноконтракт”. У нього є адвокат, який захищає його в суді. І суд прийняв рішення провести обшук в тому числі і у цього адвоката”, – сказав глава кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Миколаївській області В’ячеслав Антіпченко.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган у коментарі УП підтвердила інформацію про обшуки у депутатів.

Так, обшуки дійсно проходять. Проте я поки не можу надати будь-яку офіційну інформацію. Згодом генеральний прокурор зробить офіційне повідомлення,
– сказала вона.

Читайте також  На українському кордоні запрацювали ще чотири пункти пропуску

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -