Зростання економіки в 2017-му становитиме близько 3%, – Гройсман

Кабінет міністрів розраховує, що зростання економіки України в 2017 році реально становитиме близько 3%.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.
Зокрема, характеризуючи бюджет на 2017 рік, він сказав: “Ми більше трьох місяців вели діалог з експертним середовищем, українським парламентом. Уряд вніс достатньо збалансований бюджет на 2017 рік, і він є дуже структурований, дуже чітко визначені пріоритети, які в нього закладені. Це – “оборонка”, це підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3200 гривень. Для вчителів – підняття в 2017 році до 50 відсотків заробітної плати, лікарям – до 30 відсотків. Збережено систему децентралізації та підтримки аграрного комплексу, машинобудування, масштабного будівництва доріг. Ми розраховуємо, що зростання економіки реально становитиме близько 3 відсотків”.

За словами Гройсмана, бюджет є “людиноцентричним”. “Його збалансовано саме в інтересах людини: зарплата, інфраструктура, дороги, та ж “оборонка” – всі ці напрямки ми врахували. По-різному можна ставитись до цього документа, але ми чесно, відкрито, абсолютно публічно три місяці працювали над складним та важливим документом і зрештою вийшли на планове прийняття закону про Державний бюджет. У підсумку ми увійшли в новий рік з новим бюджетом і будемо концентруватись на його виконанні. Тому прогнози у мене абсолютно і обґрунтовано оптимістичні”, – наголосив він.

Говорячи про шляхи наповнення бюджету, глава уряду навів приклад митниці: “Так, там ще далеко до якісного наведення порядку, але вже ті перші кроки, які ми зробили, дали можливість у серпні отримати 1 мільярд, а надалі вже 2-2,5 мільярда гривень перевиконання планів отримувати щомісяця до дохідної частини бюджету. Що стосується ризиків, наприклад, щодо питання спецконфіскації майна, отриманого злочинним шляхом попередньою владою. Зверніть увагу, ми заклали порівняно незначний ресурс: якщо сума спецконфіскації приблизно 40 мільярдів гривень, то лише 12 із них ми заклали до бюджету як компенсацію його дефіциту. При цьому ми оптимістично дивимося на перспективу спецконфіскації. Час іде, правова система підходить до цього моменту, тому всі кошти мають бути повернені туди, звідки вони були вкрадені. А вкрадені вони були з бюджету, і ці кошти мають слугувати державі і людям”.
Джерело: ua.censor.net.ua
Читайте також  Гайтана вперше опублікувала фото своєї дочки

Шукайте деталі в групі Facebook